• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

AK Parti Aksaray Teşkilatı’ndan Bayır-bucak’a 4 Tır Yardım

AK Parti Aksaray Teşkilatı’ndan Bayır-bucak’a 4 Tır Yardım
Aksaray'da AK Parti İl Başkanlığı tarafından Suriye'deki Bayır-Bucak Türkmenleri'ne 4 TIR yardım gönderildi.

Aksaray'da AK Parti İl Başkanlığı tarafından Suriye'deki Bayır-Bucak Türkmenleri'ne 4 TIR yardım gönderildi.

Cumartesi Semt Pazarı içerisinde düzenlenen uğurlama törenine, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ve partililer katıldı. AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından organize edilen, giyecek, gıda ve acil ihtiyaç içerikli malzemelerin bulunduğu TIR'lar semt pazarı içerisinde yapılan dualarla Suriye'deki Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderildi.

Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yaptığı açıklamada, Türk Milleti'nin her zaman dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç insanlar olduğunda yardım için harekete geçtiğini belirterek, Suriye'deki Bayır-Bucak Türkmenleri için de yoğun bir çaba sarf edildiğini kaydetti. Başkan Karatay, "Bugün AK Parti İl Başkanlığı olarak Bayır-Bucak Türkmenleri'ne yardım TIR'ırımızı hepinizin huzurunda inşallah yola çıkarıyoruz. Son dönemde biliyorsunuz Suriye'de özellikle Türkmen kardeşlerimize yaşatılan zulüm nedeni ile onların temel ihtiyaçları olan gıda, giyim ve battaniye tarzı ihtiyaçları genel merkezimizden gelen talimat doğrultusunda bizde Aksaray'da bir kampanya başlattık. Bundan önce biliyorsunuz sivil toplum örgütlerimiz Bayır-Bucak Türkmenleri'ne çok ciddi bir yardım yapmıştı. İl Başkanlığı olarak yine biz sivil toplum örgütlerimizle birlikte hareket ederek onlara destek vermiştik. Bugün ise sadece il başkanlığı olarak Aksaray 4 TIR yardım malzemesini Bayır-Bucak Türkmenleri'ne gönderiyoruz. Ben bu yardım organizasyonunda emeği geçen kardeşlerime özellikle teşekkür etmek istiyorum. Belediye başkanlarımıza, sosyal işler başkanlığımıza, sosyal işler başkanımız Serdal Bey'e, Aksaray Belediye Başkan Vekilimiz Süleyman Bey'e ve yardım sever kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Herkes ciddi anlamda destek sağladı. Allah izin verirse bu yardımları oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Rabbim inşallah en kısa sürede oradaki zulmün sona ermesini nasip eder. Bizim soydaşlarımız, yandaşlarımız, kardeşlerimiz orada. Allah'ın izni ile inşallah bu sıkıntılı günleri de hep birlikte atlatacağız. Aziz Türk Milleti yine her zaman olduğu gibi dünyanın neresinde olursa olsun, hangi kardeşimizin başı dara düşerse düşsün elindekini, yeri geldiği zaman hepsini verip onlara yardım etmenin gayreti içinde olmuştur. İnşallah yardım TIR'larımız en hızlı şekilde kardeşlerimize ulaşır ve onların ihtiyaçlarını gidermiş oluruz. Rabbim hayırlı uğurlu yolculuklar nasip etsin şoför kardeşlerimize. Yardımın ağırlığı yiyecek, içecek, giysi, battaniye, temel ihtiyaçlar olan un, şeker, kuru gıda gibi acil malzemeler var" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar edilerek 4 ayrı yardım TIR'ı Suriye'deki Bayır-Bucak Türkmenleri'ne ulaşmak üzere yola çıktı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim