• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven’den Demirtaş’ın Çağrısına Tepki

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven’den Demirtaş’ın Çağrısına Tepki
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yürüme çağrısı yapmasına tepki göstererek...

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yürüme çağrısı yapmasına tepki göstererek Kürt halkının devletine ve milletine bağlı olduğunu söyleyerek, "Kürt vatandaşlarımızın HDP'nin ne yaptığını, ne yapmak istediğini, terörü desteklediğini ve terör istediğini farkına vardığı kanaatindeyim. Kürt halkımız devletini, milletini seviyor, devletini, milletini istiyor. Bu bayrağın altında tek devlet olarak yaşamak istiyor" dedi.

Nusaybin Dargeçit ve Silvan'da yaklaşık 900 teröristin imha edildiğini vurgulayan İl Başkanı Yurdunuseven, terörle mücadelenin kararlılıkla sürmeye devam edeceğini dile getirdi. Yurdunuseven, "Terörle mücadele kapsamında son 3 ay içerisinde bin 200'e yakın teröristin imha edildiğini belirten İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 35 bin kişinin de Türkiye'ye girişinin yasaklandığını söyledi. Yurdunuseven konuşmasına şu sözlerle devam etti;

"35 bin kişi listelerimizde yurda girişi yasaklanan, terör faaliyeti ve ajanlık yaptıkları tespit edilen kişiler. Girişimleri engellenecek kişilerin isimleri listeler halinde sınır kapımızda. Sadece 2016 yılı içerisinde 18 tane canlı bomba eylemi engellenmiş. Bunlar bizim terörle ne derece mücadele ettiğimizi gösteren şeyler. Yine şehir merkezlerinde hendek kazan PKK'nın en son Nusaybin Dargeçit ve Silvan'da bütün teröristler temizlenmiş, yaklaşık 900 tanesi de imha edilmiş. Yine şuanda terörle mücadele faaliyeti devam eden İdil, Sur ve Derik'te de teröristlere karşı faaliyetler devam etmekte bununla da yaklaşım 300 tane terörist imha edilmiş. Toplam 2-3 ay içerisinde bin 200'e yakın terörist imha edilmiş. Terörle mücadele edilmiyor derken gerçekten çok ciddi manada vefakâr ve cefakâr bir şekilde çalışan güvenlik kuvvetlerimize; gerek Türk Silahlı Kuvvetlerine, gerekse emniyet güçlerindeki tüm istihbarat örgütlerimize de bence ayıp ediliyor. Onların çok ciddi manada çalıştığını biliyoruz."

KÜRT HALKI DEVLETİNİ VE MİLLETİNİ SEVİYOR

Kürt halkının devletini milletini sevdiğini söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, şöyle konuştu:

"Kürt vatandaşlarımızın HDP'nin ne yaptığını, ne yapmak istediğini, terörü desteklediğini ve terör istediğini farkına vardığı kanaatindeyim. Kürt vatandaşlarımız buna itibar etmeyecektir. Maalesef HDP şuanda 7 Haziran'dan önceki; saz çalarak, biraz parlatarak, cilalandırılarak bir toplum partisi, Türk ulusunun partisi haline getirilmeye çalışılan HDP maalesef 3 ay dayanabilmiş, 3 ay sonra gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. HDP bir terör partisidir, teröre destek veren bir partidir. Bunu nereden biliyoruz çadırlara gidiliyor, taziyelerde bulunuluyor, beyanlar bulunuluyor. Tamamen Türk milletinin, Türk toplumunun aleyhine olan faaliyetler. HDP kendi fikrini, zikrini ortaya koymuştur. Ben doğu ve güney doğudaki Kürt halkımızın HDP'nin çağrısına itibar etmeyeceği kanaatindeyim. Bugün üç beş tane çapulcu bu çağrı doğrultusunda bir şeyler yapacaklar ama oradaki Kürt halkımız devletini, milletini seviyor, devletini, milletini istiyor. Bu bayrağın altında tek devlet olarak yaşamak istiyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim