• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:
AK Parti Afyonkardahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti 25. İstişare Toplantısı'nı değerlendirdi.

AK Parti Afyonkardahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti 25. İstişare Toplantısı'nı değerlendirdi. Başkan Yurdunuseven, değerlendirmesinde anayasa değişikliğiyle ilgili meclisten ne sonuç çıkarsa çıksın halka sorulacağını kaydetti.

AK Parti il başkanlığı haftalık basın toplantısı, Başkan Yurdunusen'in katılımıyla gerçekleşti. Hafta sonu gerçekleşen AK Parti İstişare Toplantısı'nı değerlendiren Başkan Yurdunuseven, Afyonkarahisar'da 4'üncüsü tertip edilen 25'inci AK Parti İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti'nin sayın Başbakanımız olmak üzere bütün hükümet üyeleri, Milletvekillerimiz, kurucu üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarının değerli başkan ve MKYK üyeleri olmak üzere yaklaşık 500 kişiye yakın bir AK Parti gurubu Afyonkarahisar'daydı. Çok güzel bir istişare toplantısı gerçekleşti yeniden önümüzdeki dönem için Ak parti'nin politikaları belirlendi. Burada tek salon içerisinde çeşitli bakanlarımızın sunumları gerçekleşti. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ Bey, Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık Bey olmak üzere ve yine AK Parti Genel Sekreterimiz Abdülhamit Gül çeşitli sunumlarda bulundular Cumartesi günü. 2. gün Sayın Başbakanımızın da katıldığı soru-cevap şeklinde bir oturum gerçekleşti. Birde Anayasa çalışma içerisinde bulundu Sayın vekillerimizle. Burada çıkan sonuçları AK parti içerisinde yeniden değerlendirilip anayasayla ilgili en son kapanış konuşmasında Sayın Başbakanımızın da dile getirdiği gibi inşallah bir anayasa çalışması gerçekleştirilecek ve öncelikle meclise getirilecek akabinde de hangi oyla geçerse geçsin ister referandumla olsun, ister direk 367'yi bulmuş olsun her halükarda yine halkımıza bu anayasayı soracağız. Halkımızın dediği bizim her zaman başımızın tacıdır. Sandıktan çıkana her zaman rıza gösterdik ve bunda da inşallah sandıktan ne çıkarsa başımızın tacı diyeceğiz, milletimizin kararı budur diyeceğiz" diye konuştu.

"Afyonkarahisar'ın tanıtımı açısından önemli bir toplantı"

Hafta sonu gerçekleşen istişare toplantısının Afyonkarahisar'ın tanıtımı açısından önemli bir yer teşkil ettiğini belirten Yurdunusen, "Öncelikle şunu da söylemek gerekiyor; Başbakanımız dahil olmak üzere tüm hükümetimizin Afyon'da olması, tüm milletvekillerimizin burada olması bir güvenlik gerektiriyor. Bunda da hem ziyaretler anlamında hem de diğer otelin etrafında Sayın Afyonkarahisar halkımıza biraz belki mağduriyetler yaşattık, bazı caddeler zaman zaman kapandı saatli olmak üzere kapandı. Bundan dolayı Afyonkarahisar halkına özür diliyoruz. Hükümetimiz, milletvekillerimiz başta Başbakanımız olmak üzere bu ziyaretlerde onların güvenliği daha önemli Afyonkarahisar için. Bundan dolayı da halkımızdan tekrar özür diliyoruz. Bu kim gelirse gelsin, lider bazında kim olursa olsun aynı şekilde güvenlik sebebiyle bu yapılıyor. Bunu da siyasete malzeme etmenin bir anlamı yok. Bizim için Afyonkarahisar'ın reklamı burada önemli ve burada olabilecek herhangi aksi bir şeyde aksi reklam olurdu" dedi.

Başbakan Yıldırım'a kentin ekonomisi ile ilgili bir sunum yapıldı

Başbakan Binali Yıldırım'ın İl Başkanlığı ziyaretinde kentin sorun ve taleplerini kendisine ilettiğini dile getiren Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi:

"Başbakanımızın İl Başkanlığı ziyaretinde bir sunum yaptım. Ben Afyonkarahisar'ın et sektöründe önemli bir yeri olduğunu, Türkiye'nin et ihtiyacının büyük bir kısmının Afyonkarahisar'dan karşılandığını dile getirdik. Bununla ilgili olarak borsamızın açılmasıyla birlikte Afyonkarahisar'da bir hayvan terminali ve et ithalat ve ihracatında destek olunmasını kendisinden talep ettik. Tabi Afyonkarahisar'ın başka bir markası biliyorsunuz patates ve kiraz. Özellikle Tabi ki markasıyla tescil edilmiş kiraz hususunda gümrüklerde Afyonkarahisar ihracatına girmesi açısından, gümrükte biraz daha yardımcı olunmasını Afyonkarahisar'a bu konuda özel bir çalışma yapılmasını, teknik olarak destekte bulunulmasını talep ettim kendisinden. Yine Afyonkarahisar'ın bir başka markası olan manda ve kaymak üretiminde üniversiteyle Afyonkarahisar Belediyesinin ortak bir çalışması var. bu çalışmaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda destek olmasını kendilerinden talep ettim. Bunun yanı sıra hızlı trenin 2017 yılında faaliyete geçeceği bize söylendi ama bunun biraz daha hızlandırılmasını buran önce faaliyete geçirilerek özellikle bu otoyolla ilgili Ankara gidiş-gelişlerinde biraz daha Afyonkarahisar halkının rahat ve hızlı bir şekilde ulaşımı sağlamasını kendisinden talep ettim. Yine Askeri birlikle ilgili olarak, 15 Temmuz darbe girişiminde, işgal girişiminden başlamak üzere 27 gün boyunca Afyonkarahisar sabah namazları dahil olmak üzere namazlarını kılarak gece nöbetlerini tutmuştur. Bazı birliklerin Anadolu'ya konuşlandırılması ilkesi gereği Afyonkarahisar'a da özellikle bir birliğin getirilmesini talep ettim. Zaten daha önce götürülmüş birlik vardı. Afyonkarahisar'ın neresine isterseniz birlik getirilmesini talep ediyoruz dedik. Bu konuda zaten Sayın Milletvekilimiz Ali Özkaya Beyin yaptığı bir çalışma var. Belki de Türkiye'de tek çalışma, bilgimiz bu şekilde. "

Öte yandan, toplantıda Başkan Yurduseven'e, İl Başkan Yardımcısı Hüseyim Tutumlu'da eşlik etti.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim