• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara:
Doğu ve Güneydoğu'da kazılan hendekler ve yaşanan terör olaylarını değerlendiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, "Şu an Türkiye çukur...

Doğu ve Güneydoğu'da kazılan hendekler ve yaşanan terör olaylarını değerlendiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, "Şu an Türkiye çukur terörü üzerinden kaosa sürüklenmek isteniyor. Evet, yaşadığımız sürecin adı çukur terörüdür" ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Adnan Boynukara, Doğa ve Güneydoğu'da kazılan hendekler ve yaşanan terör olaylarını "çukur terörü" olarak niteledi. Terör örgütünün elinde Kandil ve yabancı istihbarat örgütleri tarafından öncelik sıralaması yapılmış bir ajanda bulunduğunu ileri süren Boynukara, "Şu an Türkiye çukur terörü üzerinden kaosa sürüklenmek isteniyor. Evet, yaşadığımız sürecin adı çukur terörüdür. PKK terör örgütü çerçevesi Kandil ve yabancı istihbarat örgütleri tarafından belirlenmiş bir ajanda kapsamında hareket ediyor. Öncelik sıralaması yapmış. Örgüt, halkın, siyaset kurumunun, partilerin ve meclisin de bu ajandanın peşinden gitmesini istiyor. İsteyen bu ajandaya tabi olabilir, peşinden gidebilir. Ama biz bu ajandanın tarafı olmayacağız peşinden gitmeyeceğiz. AK Parti kendi öncelikleri ve kamuoyuna açıkladığı hükümet programı kapsamında hareket ediyor ve etmeye de devam edecektir" dedi.

Çözüm sürecinin PKK'nın elinden silahı almak olduğunu belirten Boynukara, "Öncelikle, Kürt meselesi ile çözüm sürecini birbirinden ayırmak gerektiği açık. Biz, toplumsal kesimlerin muhatap olduğu tüm sorunların çözümünün, devletin demokratik dönüşümüne bağlı olduğuna inanıyoruz. Devletin demokratik dönüşümü için yasal mevzuatın büyük bir kısmı yenilendi. Anayasa değişikliği gerektiren kimi konuların ise önümüzdeki süreçte Yeni Anaysa çalışmaları ile çözüleceğini umuyorum. Bu arada çözüm süreci ise silahı ve şiddeti araç olarak gören kullanan PKK terör örgütünün elinden silahı almak ve Türkiye için tehdit olmaktan uzaklaştırmaktır, çıkarmaktır" diye konuştu.

FRANSA'DA 3 PKK'LININ ÖLDÜRÜLMESİ

Fransa'da Sakine Cansız, Fedan Doğan ve Leyla Şalemez isimli PKK'lı kadınların öldürülmesi olayı ile ilgili adli makamlara gizlilik talebinde bulunulmadığını belirten Boynukara, soruşturmanın son durumu hakkında bilgi verdi. Boynukara, "Fransa, 09 Ocak 2013 günü Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez isimli üç kadının öldürülmesi olayına ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı'nın 22 Ocak 2013 günü bilgi vermişti. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet başsavcılığı 28 Ocak 2013 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştur. Yürütülen soruşturma kapsamında Almanya, Hollanda ve Fransa Adli Makamlarından suçun işlenişi, şüpheli Ömer Güney hakkında terör örgütü bağlantısı gibi konuları içeren hususlara ilişkin olarak bilgi ve belge talebinde bulunulmuştur. Taleplere Alman ve Hollanda makamlarınca cevap verilmiştir. Ancak Fransa Adli makamlarından bu güne kadar cevap alınamamıştır. Diğer taraftan Adalet Bakanlığınca soruşturma kapsamında adli makamlara gizlilik talebinde bulunulmamıştır. Tekrar ediyorum, bakanlık tarafından herhangi bir gizlilik talebi yoktur. Soruşturma aşaması ise zaten gizlidir" ifadelerini kullandı.

"ÖLÜMLER ÜZERİNDEN KAZANÇ HARAMDIR"

Terör örgütü PKK üzerinden siyaset yaptığını belirttiği HDP'yi de eleştiren Milletvekili Boynukara, başkalarının çocukları üzerinden siyaset yapanların günah işlediğini kaydetti. Ölümler üzerinden elde edilen kazancın haram olduğunu vurgulayan Milletvekili Adnan Boynukara, "Herkes bilsin ki ölümler üzerinden elde edilen kazanç haramdır. Başkalarının çocukları üzerinden siyaset yapanlar günah işliyorlar. Hepimiz ölümün değil hayatın yanında durmalıyız. Bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği bunu gerektiriyor. Türkün Kürt ile Kürdün Türk ile sorunu yok. PKK terör örgüt ve türevleri şunu bilsin ki, toplumsal bir çatışma ve ayrıştırma alanı oluşturamadılar, oluşturamayacaklar. Bu coğrafya buna izin vermiyor. Terör örgütüne sesleniyorum, bu kirli oyundan vazgeçin. Sorun sizinle eski devlet anlayışı arasında üretilen ve ikinizin de tepe tepe kullandığı bir malzemeydi. Eski devlet anlayışı artık yok. Siz yalnız kaldınız. Kendi kendinize tek taraflı sorun alanları, çatışma alanları oluşturarak bu halkı daha fazla mağdur etmeyin. Kürtler adına konuşmaktan vazgeçin. Siz, yani PKK ve türevleri, yani PKK, MLKP, DHKP-C, DAEŞ gibi sadece bir terör örgütüsünüz. PKK terör örgütü ve PKK terör örgütünün ajandasına tabi olanlar zaman zaman şımarık bir mağduriyet tavrı sergiliyorlar. Sözüm ona mağduriyetlerini dahi tehditkar ve kabadayı bir üslupla ifade ediyorlar. Bu üslup Kürtlükten değil içeriksiz, kof, gerici sol anlayıştan kaynaklanıyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim