• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti Adana Milletvekili Erdinç: “Söz Verdik, Yapıyoruz”

AK Parti Adana Milletvekili Erdinç: “Söz Verdik, Yapıyoruz”
AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti'nin seçimden önce verdiği sözleri öncelik sırasına göre hayata geçirdiğini söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti'nin seçimden önce verdiği sözleri öncelik sırasına göre hayata geçirdiğini söyledi.

Erdinç, yaptığı açıklamada, 1 Kasım Seçimleri'nde, milletle ahdlerini tazeledik ve yeniden ilk günkü aşkla koşmaya başladıklarını ifade ederek, "Çünkü milletimiz bize güvendi ve emanetini omuzlarımıza yükledi. Milletin o aziz emanetini yere düşürmedik ve düşürmeyeceğiz. Şimdi alnımızın akıyla, milletimizin huzurunda verdiğimiz sözleri hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Seçimden önce ne söz verdikse şimdi sırasıyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bizim sözümüz senettir. Ve biz söz verdik mi yaparız" dediğini hatırlatan Erdinç, AK Parti Hükümeti'nin seçimden önce söz verip, seçimden sonra hayata geçirdiği bazı vaatleri şöyle sıraladı:

"Geçen hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüştüğümüz kanun tasarısı ile söz vermiş olduğumuz vaatlerden bir kısmını daha hayata geçirmek için adım attık. Buna göre, yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlıyoruz. Böylelikle, genç girişimcilerden ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis edilen tam mükellef gerçek kişilere, elde ettikleri gelirlerin 12 bin 600 TL'ye kadar olan kısmı için kazanç istisnası sağlanmaktadır. Ticari kazancı basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin TL'ye kadar kazançlarından vergi alınmayacaktır.

Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcı kaldırılacaktır.

Böylelikle, tahsili devam eden 25 yaşını doldurmamış gençlere verilen pasaportlardan harç alınmayacaktır. Memurların doğum ve evlat edinme sonrası ücretsiz izin süreleri memuriyet kıdeminde dikkate alınacaktır. Böylelikle, memurların doğum sonrası aylıksız izinde geçirdikleri süreler kademe ve derece intibakında değerlendirilecektir.

Kadın memurlara doğuma ve evlat edinmeye bağlı olarak çocuk sayısına bağlı olarak belirli sürelerle yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı getirilmektedir. Böylelikle, kadın memurlara doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar, mali ve sosyal haklarda herhangi bir kesinti yapılmaksızın çalışma imkânı tanınması amaçlanmaktadır. Söz konusu haklardan evlat edinenlerin de aynen yararlanmaları sağlanmaktadır.

Doğum ya da evlat edinmeyle çocuk sahibi olan memurlara kısmi zamanlı çalışma hakkı getirilmektedir. Böylelikle, doğum sonrasında kadın memurların analık izni bitiminde başlayan 24 ay aylıksız iznin, istekleri halinde 2, 4 ve 6 aylık yarı zamanlı çalışma süresinin bitiminde de başlatılabilmesine ve 24 aylık ücretsiz izin hakkından evlat edinen memurların da faydalanabilmesine imkan sağlanmaktadır.

Polislerin emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artırılmaktadır. Polislerin, uzman jandarmaların ve uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılmaktadır.

Uzman erbaşların birinci dereceye kadar yükselebilmelerine ve yedi hizmet yılını tamamlamış olanlarının kamu kurum ve kuruluşlarına geçebilmelerine imkan sağlanmaktadır.

Muhtar maaşları artırılmaktadır. Böylelikle, muhtarların net 940 TL olan ödenekleri bin 300 TL'ye yükseltilmektedir.

Yemde ve gübrede KDV kaldırılmaktadır. Böylelikle, tarım ve hayvancılık sektörünün önemli girdilerinden olan gübre ve yem KDV istisnası kapsamına alınarak tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyette bulunan üreticilerin üzerindeki vergi yükü ve üretim maliyetleri düşürülecektir. Özel sektörde çalışmakta olan kadınlara doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği getirilmektedir

Buna göre haftalık çalışma süresinin yarısı kadar süreyle çalışanların ücretleri ile sosyal güvenlik primleri işveren tarafından, çalışmadıkları süreye tekabül eden prim ve ücretleri ise İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacaktır. Özel sektörde çalışmakta olan kadınlara kısmi süreli çalışma hakkı verilmektedir. Özel sektörde çalışmakta olanların doğum sonrası ve evlat edinme sonrası izinleri artırılmaktadır.

Böylelikle, çalışan kadınlara doğum/evlat edinimi sonrası analık izninin bitiminden itibaren, birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilecektir. Yaşlılık aylığı alıp da kendi adına ve bağımsız çalışanlar sigorta primi ödemeyecektir.

Kendi adına ve hesabına bağımsız çalışan emeklilerin sosyal güvenlik destek primi kaldırılmaktadır. Gençlere ücretsiz sağlık hizmeti sağlanmaktadır. Böylelikle, lise veya üniversite mezunu gençlerimizin genel sağlık sigortası giderlerine destek oluyoruz. Buna göre, primler 2 yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanacaktır. Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük illerdeki işverenlere sigorta teşvikinin kapsamı genişletilmektedir. Böylelikle, 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Böylece çalışma hayatımız için üretimin teşvikinde önemli bir yenilik daha yapıyoruz. Otoyoldan ücretsiz geçenlerin idari para cezalarında indirim sağlanmaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim