• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

AK Parti 90 Günlük Süreci Değerlendirdi

AK Parti 90 Günlük Süreci Değerlendirdi
AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, 1 Kasım seçimleri üzerinden geçen 90 günlük süreci değerlendirdi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, 1 Kasım seçimleri üzerinden geçen 90 günlük süreci değerlendirdi.

Bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ünlü ve Karacan, ağırlıklı olarak Eskişehir'in gelecek 50 yılını şekillendirecek olan 1/25 binlik imar planını ele aldı. Toplantıda ilk olarak İl Başkanı Dündar Ünlü söz alarak AK Parti iktidarınca, seçim öncesinde verilen sözlerden hangilerinin 90 gün süreçte yerine getirildiğini aktardı. Bu süreçte, verilen sözlerin birçoğunun yerine getirildiğini ifade eden Ünlü, "Gençlere proje karşılığında karşılıksız 50 bin TL destek, çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20 oranında destek, 100 bin TL kredi vermeye başladık. Lisans öğrencilerimizin 330 TL olan bursunu 400 TL'ye çıkardık. Esnafımıza 30 bin TL faizsiz kredi desteği vermeye başladık. Seracılarımızı tarımsal sulama abone grubuna dâhil ettik. Çiftçilerimiz için yem ve gübrede KDV yüzde 1'e indi ve asgari ücreti de bin 300 TL yaptık. Emeklilerimize zam yapıldı ve çalışan emeklilerimizden de sosyal güvenlik destek priminin kesilmemesini sağladık. Ayrıca gençlerimizin genel sağlık sigortası borçları da silinmeye başlandı. Doğum sonrası verilen izinler de arttırıldı" dedi.

HATBOYU-GÜNDOĞDU-GÜNEY ÇEVREYOLU-ŞEHİR HASTANESİ-3. ÜNİVERSİTE

Ünlü'den sonra söz alan Milletvekili Harun Karacan, yerel gündemde yer alan konulara yönelik açıklamalarda bulundu. İlk olarak Hatboyu Kapalı Kesit Projesi'ni ele alan Karacan, alanda şuan demir aksamına ilişkin çalışmaların sürdüğünü, peyzaj ve diğer çalışmaların ise hava koşullarının el verdiği zaman yapılmaya başlanacağını dile getirdi. Gündoğdu Mahallesi alt geçidi projesine de değinen Karacan, alt geçidin projesinin bittiğini, müteahhidin ve alt yüklenici firmasının belirlendiğini, burası için de çalışmaların yakında başlayacağını ifade etti. Anadolu Üniversitesi kavşağından Çevre yoluna bağlantı yolu ile ilgili ESKİ, OEDAŞ, ESGAZ ve Karayollarını bir araya getirip görüştüklerini kaydeden Karacan, bu yol ile ilgili tüm çalışmaların da Karayolları tarafından yapılmasına karar verildiğini, işi yapacak firmanın belirlendiğini, iklim şartlarının uygun olmasıyla bu yoldaki çalışmaların da başlanacağını belirtti. Güney Çevre Yolu'nun yapılması için de Karayolları tarafından ihaleye çıkılması gerektiğini anımsatan Karacan, arazilerdeki toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, konunun yakından takipçisi olduklarını söyledi. Karacan, çalışmaları duran 71 Evler'deki Şehir Hastanesi için de şu bilgileri verdi:

"Uçakların sol iniş kolunda yükseklikle ilgili hava kuvvetlerinin bir ölçüsü vardı. Hastane yüksekliğinin bu ölçülere denk gelmediğine ilişkin bir yazı gelmişti. Bu süreçten sonra bu konuyu Milli Savunma Bakanlığı'na taşıdık. 1. Hava Komutanlığı'nın izin yazısı ile birlikte çalıştay yapıldı. Çalıştaydan da uygunluk yazısı çıktı. Önümüzdeki 10 gün içerisinde bu yazıyı Bakanlığa ileterek buradaki çalışmalarımıza da yeniden başlayacağız."

Eskişehir'de üçüncü bir üniversite konusuna da değinen Karacan, gerekli çalışmaların sürdüğünü ve en kısa sürede meclise üniversite ile ilgili kanun teklifi verileceğini ifade etti.

YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARI

Karacan'ın toplantıda değerlendirmeye aldığı bir diğer konu ise Ocak ayı elektrik faturalarına yansıyan yüksek orandaki ücretler oldu. Bu konuda çok fazla şikâyet olduğunu belirten Karacan, konuyu araştırdıklarını, okuma takvimlerindeki değişimden kaynaklı olarak faturaların yüksek geldiğini ifade etti. Karacan konu ile ilgili, " Bu duruma emisyon kaydırması deniliyor. Her yıl okuma ile ilgili ihaleye çıkılıyor ve ihaleyi alan firma, elektrik sayaçlarını okuyor. Bu yıl da bu ihale sürecinde Aralık ile Ocak arasında firma değiştiği için, okuma süreçleri de 40-50-70 güne kadar çıkmış durumda. Bu arada da zam geldi. Aralık ayını eski fiyat ile Ocak ayını da zamlı fiyat ile ücretlendirilmiş durumdadır. Bu okuma süreçleri ile ilgili" dedi.

1/25 BİNLİK İMAR PLANI

Toplantıda ele alınan konular içerisinde en fazla değerlendirme yapılan ise kentin gelecek 50 yılını şekillendirecek olan 1/25 binlik plan oldu. ETO Başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 1/25 binlik imar planını mahkemeye taşıyan Karacan, mahkeme tarafından alınan 18 ayrı iptal kararının, plan bütünlüğünü bozduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından iptal edildiğini anımsattı. O dönemde, Büyükerşen'in kendisi ile ilgili bazı iddialar öne sürdüğünü, bu iddiaların birer yalan olduğunu kaydeden Karacan, şunları söyledi:

"Sanki biz kentin geleceğini değiştirecek olan 1/25 binlik plana karşıymışız ve bunu engellemeye çalışıyormuşuz gibi kasıtlı olarak bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yaratılmak istenilen son derece yanlış ve siyaseten yaratılmak istenen bir algıdan ibarettir. Bu algıyı yaratmak isteyenler harcadıkları enerjiyi, düzgün, halkın menfaatlerine olan, kimseyi mağdur etmeyen, tüm kentin düşüncelerinin yansıdığı bir plan yapmış olsalardı bugün de biz bu konuyu tartışmamış olacaktık. Sözünü ettiğim algıyı oluşturmak isteyenlerin bu uğurda yalana dolana başvurmasını da maalesef kabullenemiyorum."

İSPATLASIN KENDİSİNE BAĞIŞLAYACAĞIM

"Bu yalanlardan biri de Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, benim Muttalip de yerlerimin olduğu, benim de bu nedenle önceki 1/25 binlik plana itiraz ederek iptal ettirdiğim. Aslında bu söylediği yeni bir şey değil. Bu hususta ya kendisini kandıranlar var ya da kendisini böyle avutuyor. Benim, şahsımın, ailemin, birinci, ikinci derece akrabalarımın adına kayıtlı, Muttalıp'ta bir metrekare dahi arsam ya da mülküm yoktur. O bölgede bir metrekare dahi yer bulursa, Büyükşehir Başkanına da hediye edeceğim bunu. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın temcit pilavı gibi, "Harun'un Muttalıp'ta yerleri vardı, onun için planları iptal ettirdi" sözünü tekrarlaması açıkça söyleyeyim artık resmen iftiraya girmektedir. Göstermiş olduğu bu anlamsız tavır, başından beri Eskişehir için birlik ve beraberliğimize gösterdiğimiz özeni bozma adına da bir tavır olarak algılıyorum. Önceki iptal edilen 1/25 binlik plan sadece benim ve Ticaret Odası'nın değil, halkın ve çok sayıda kurum ve kişinin itirazıdır."

ŞEHRİMİZİN MENFAATİ ÖN PLANDADIR

Eskişehir için yeniden yapılan 1/25 binlik planın bu kentte yaşayan herkesi ilgilendirdiğini yineleyen Karacan, bu nedenle plan ile ilgili kentin tüm kanaat önderlerinin, halkının ve kurum kuruluşlarının da görüşlerinin alınması gerektiğini kaydetti. Bu konuda Valilik tarafından bir inceleme yapılmasının da son derece doğru olduğunu belirten Karacan, " Kişilerden ziyade şehrimizin menfaatleri ön plandadır. Yeni planda da önceki planda mahkeme tarafından iptal edilen bazı noktalara ilişkin bir değişiklik yapılmadığını da gördük. Yeniden mahkemeye vermeye gerek yok. Sonuçta Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti olarak çoğunluktayız. Biz planla ilgili bilgiyi meclis ve komisyon üyelerimizden öğrendik. Tüm kurumlarımızdan görüş istedik. Bu görüşler doğrultusunda ilerleyen dönemde bir rapor hazırlayacağız. İlgili raporu ve partimizin plan ile ilgili kararını İl Başkanımız sayın Dündar Ünlü kamuoyuna bunu bir basın toplantısı ile aktaracak" dedi.

ASGARİ MÜŞTEREKTE KARAR VERİLECEK

Karacan'ın ardından 1/25 binlik plan ile ilgili görüş bildiren AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ise şunları söyledi:

"Yılmaz Büyükerşen'in de bu planla ilgili bir görüşü olacak, şehrin tüm aktörlerinin de bu planla ilgili görüşü olacak. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bir profesör bu planı yapmış, bize söz düşmez hadi kabul edelim deme gibi bir durum söz konusu olamaz. Bütün şehirdeki aktörlerin bu planı incelemesi ve görüşlerinin alınması gerekiyor. Doğal olarak Valiliğin de, bizim arkadaşlarımızın da inceleme yapması gayet doğaldır. Sonuçta bu planlar bizim önümüze gelecek ve meclis üyeleri olarak da bu konuda bir karar verecekler. Bu karar verilirken de şehirde herkesin görüşünün olması gerekiyor. Tabii ki planda herkesin yüzde yüz mutabakata varması mümkün değildir. Ancak asgari müştereklerde birleşmek gerekiyor ki bu planlar bu şehre fayda sağlasın. Mecliste AK Parti olarak bizim bir çoğunluğumuz var. Büyükşehir Belediye Başkanı da Büyükerşen. Ortada bir koalisyon var. Bu koalisyona göre şehrin hareket etmesi lazım. Asgari müşterekte birleşerek meclis çoğunluğu da şehrin menfaati için çalışmaya devam ediyor."

KÜÇÜK SANAYİ İLE İLGİLİ ORTADA PLAN YOK!

Toplantıda son olarak Küçük Sanayi Sitesi'nin kaldırılması ve bölgedeki kentsel dönüşümü sağlayacak olan Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi'ne sunulan 1/5000 plan ele alındı. Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Ünlü son olarak şunları söyledi:

"Evet Sanayi Çarşısı'nın kaldırılması lazım. Şehirde bir çöküntü alanı oluşturdu. Ancak bunu yaparken de planların ruhuna ve kurallara uyularak yapılması gerekiliyor. 1/5000'lik plan, sınırları çizilmiş ama içi boş bırakılmış özel proje alanı olarak meclise gönderilmiş. Manası ile içerisinde ticaret alanları, konu alanları, sağlık birimleri falan belirtilmemiş. Böyle bir durum var. Meclis üyelerimiz de haliyle buna itiraz ediyor. Komisyon 5000'lik planın kurallarına uygun olarak yapılıp komisyona gönderilmesini talep edecek. Ancak o zaman komisyon inceleyerek gereken onayı verecek ve Odunpazarı Belediyesi yoluna devam edecek."

AK Parti 90 Günlük Süreci Değerlendirdi

AK Parti 90 Günlük Süreci Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim