• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu

AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Şehir insanının talepleri önemlidir ama şehir insanının taleplerini belli bir doğrultuda damıtmak...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Şehir insanının talepleri önemlidir ama şehir insanının taleplerini belli bir doğrultuda damıtmak ve onu sağlıklı bir şehir geleceği haline getirmekte biz şehir yöneticilerinin işidir" dedi.

AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu, bugün Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında devam etti. Sempozyumun birinci oturumu "Belediyecilik ve Hizmet Alanları" başlığı altında, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Mert Şener'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Sempozyumun birinci oturumuna başkanlık yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Her şehir her bölgenin içinde, her coğrafya da kendi içinde bir kimlik taşır. Kendi içinde kendi geleceği ile ilgili bir projeksiyonu adım adım geleceğe taşımak için mücadele eder. Şehrin yöneticileri mücadele eder, şehirdeki STK'lar mücadele eder. Şehrin yatırımcısı, girişimcisi, şehir yaşayanları mücadele eder ve şehir geleceğe doğru yelken alır, gelişir ve büyür. Bu büyüme ve gelişim sürecinde talep ettiği doğrultuda ihtiyaç duyduğu eksiklikleri gidere gidere o kimliği ile ilgili değerler etrafında şekil alır ve boyut kazanır. Her şehrin kendine özgü şartları vardır. Belediye başkanı arkadaşlarımız, belediyecilik ve hizmet alanlarını o şehrin gerçeklerinden ortaya çıkmış, orada yaşayan insanımızın özellikle ortaya koyduğu taleplerden yön alır ve doğrultu bulur. Şehir insanının talepleri önemlidir ama şehir insanının taleplerini belli bir doğrultuda damıtmak ve onu sağlıklı bir şehir geleceği haline getirmekte biz şehir yöneticilerinin işidir" ifadelerini kullandı.

Sempozyumun birinci oturumu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Tatvan Belediye Başkanı Aksoy ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener'in konuşmalarının ardından sona erdi.

AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu

AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu

AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu

AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim