• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

AK Ocakları Siirt’te Kuruldu

AK Ocakları Siirt’te Kuruldu
Merkezi Ankara'da bulunan ve tüm Türkiye'de örgütlenme çalışmalarını sürdüren Ak Ocaklar Siirt Şubesi kuruldu.

Merkezi Ankara'da bulunan ve tüm Türkiye'de örgütlenme çalışmalarını sürdüren Ak Ocaklar Siirt Şubesi kuruldu.

Birçok davetlinin katılımıyla bir düğün salonunda düzenlenen açılış programında konuşan Ak Ocakları Genel Başkanı Hakan Yiğit, Yesevi ve Mevlana Ocağı olan Ak Ocakları ile gelişen ve büyüyen Türkiye'nin kalkınmasında ve gelişmesinde rol alacak gençler yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi. Ak Ocakları Derneği'nin bir sivil toplum örgütü olarak 30 Eylül 2014 tarihinde kurulduğunu belirten Yiğit, Anadolu Kardeşliği Ocakları Derneği olarak bir Mevlana, bir Yesevi kültürü, bir Anadolu ve barış kültürü noktasında yollarına devam ettiklerini kaydetti. Yiğit, "1,5 yıl gibi kısa bir sürede Anadolu'nun bütün köşesinde ayrım yapmadan bir masada oturduk. Şükürler olsun kardeşliğimizi gördük ki ilelebet daimdir, daim de olacaktır. Bin yıllık süren kardeşliğimiz ve dostluğumuzu nice binli yıllara ve daha da ileriye gitmesi yönünde devam edecektir. Biz barışımızı ve kardeşliğimizi kültürümüzden alıyoruz. Biz öyle köklü bir medeniyetin torunlarıyız ki, öyle şanlı bir ecdadı olan Fatih'in torunlarıyız ki, biz "İstanbul'u fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordu" diyerek müjdelenen kent İstanbul'u, 1918'de Çanakkale harbindeki bu kardeşlik hukuku, bir kez daha gösterdi ki Anadolu topraklarının kutsallığını. "Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır" diyen aziz şehitlerimiz 252 bin kardeşçe birlikle hep birlikte aslanlar gibi mücadele etmiştir" dedi.

Siirt'te düzenlenen operasyonda şehit olan polis memuru Yalçın Yamaner için taziyelerini bildiren Yiğit, "Çok üzüntülüyüz. Bu devletin ve milletin bayrağını dalgalandıran, namusunu çiğnetmeyen bu topraklar için kendini feda eden polis ve askerimiz bizim için kutsaldır. Bu şehitlerimiz Anadolu'nun aziz çocuklarıdır. Acımız büyüktür. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması noktasında rabbimize dua ediyoruz. Memleketimizde barış ve kardeşliğin daim olmasını temenni ediyoruz. Şehidimize Allahtan rahmet, milletimize ve ulusumuza, Siirt halkına sabır diliyorum. Siirt halkı güçlüdür, metanetlidir. Siirt evliyalar diyarıdır, peygamberler ocağıdır. Biz Ak Ocakları Siirt il Şube olarak çocuklarımıza sahip çıkma noktasında üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

Ak Ocaklar Derneği Siirt Şube Başkanı Özgür Öztürk ise, yakın zaman önce kurulan derneğin, Bahçelievler Mahallesi Ali Çelik Caddesi'nde faaliyetlere başladığını, hızlı bir şekilde örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim