• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Ajans Destekleri İçin Son Haftalar

Ajans Destekleri İçin Son Haftalar
Fırat Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programları kapsamında İmalat Sanayinin Geliştirilmesi ve Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek...

Fırat Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programları kapsamında İmalat Sanayinin Geliştirilmesi ve Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programlarının son başvuru tarihlerine az bir süre kaldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, İmalat Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programının son başvuru tarihinin 4 Mart ve Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı son başvuru tarihinin ise 11 Mart tarihinde sona erdiğini belirtti. Öztop, programlara başvuruda bulunacak yararlanıcıların yaşanabilecek olası problemleri de dikkate alarak, başvurularını son günlere bırakmamaları ve başvuru formlarını eksiksiz şekilde hazırlamaları hususlarında hatırlatmalarda bulundu. Öztop, başvuru formunun eksik doldurulması, KAYS sistemi ile matbu dokümanlar arasında tutarsızlık olması veya destekleyici belgelerden herhangi birinin eksik olması gibi durumların başvurunun ön inceleme aşamasında reddedilmesine ve değerlendirme sürecine girmeden başarısız olmasına neden olacağını, başvuru yapıldıktan sonra belge ekleme veya düzeltme durumu söz konusu olamayacağı için, proje başvurularının titizlikle hazırlanmasını ve kontrol edilmesini, hazırlıkların son günlere bırakılmamasını vurguladı. Öztop, "Ajansımız mali destek uygulamaları aracılığıyla bölgemizde proje kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gibi bir misyon da gütmektedir. Bu misyonun bir parçası olarak gerek proje hazırlama eğitimlerimizde, gerekse birebir başvuru sahipleriyle yaptığımız görüşmelerde projelerin uygun ve eksiksiz hazırlanması noktasında görüşlerimizi ifade ettik. Malumunuz ajans mali destek programlarının ön inceleme ve değerlendirme süreçleri titizlikle yürütülmekte ve olası bir hata veya eksiklik telafi edilememekte, başvuru sahipleri bir sonraki çağrı dönemini yani gelecek yılı beklemek durumunda kalabilmektedir. Bu nedenle başvurularda, gerek proje kurgusu, gerek proje yazım süreci, gerekse de bütçeleme ve proje eki belgelerin temininde azami düzeyde özen gösterilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim