• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Aıph Genel Sekreteri TİM EXPO’da

Aıph Genel Sekreteri TİM EXPO’da
Uluslararası Bahçe Bitkileri Birliği (AIPH) Genel Sekreteri Tim Briercliffe, EXPO 2016 Antalya'daki ilerlemenin umut verici olduğunu söyledi.

Uluslararası Bahçe Bitkileri Birliği (AIPH) Genel Sekreteri Tim Briercliffe, EXPO 2016 Antalya'daki ilerlemenin umut verici olduğunu söyledi.

Botanik EXPO'ların hangi ülkede yapılacağına Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) ile karar veren ve projenin ilerlemesini takip eden AIPH, EXPO 2016 Antalya'daki çalışmaları bu yıl ikinci kez yerinde inceledi.

BRIERCLIFFE AIPH OFİSİNİ AÇTI

İtalya'nın Stresa Kenti'nde düzenlenen AIPH'in 67'nci Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya ilerleme sunumunun ardından, Birliğin Genel Sekreteri Tim Briercliffe, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Bu yılın temmuz ayındaki ön incelemenin ardından dün ikinci kez Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'na gelen AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe ile AIPH Yönetim Kurulu Üyesi ve EXPO 2016 Antalya Denetçisi Osman Bağdatlıoğlu, proje sunumunu izleyip, alandaki inşaat çalışmaları, bitkilendirme ve peyzaj işleri, uluslararası katılım ve alanda gerçekleştirilecek kültürel faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Sunumun ardından alan gezisine çıkan Briercliffe, iç bahçe ve ofis binalarını gezdi. AIPH için ayrılan çalışma odasının da açılışını gerçekleştiren Briercliffe, ofiste verimli çalışmalar gerçekleştireceklerine inandıklarını söyledi.

BRIERCLIFFE SEDİR AĞACI DİKTİ

Alan gezisi sırasında inşaatların ilerleyişini görmekten mutlu olduğunu ifade eden Briercliffe, kendisi için ayrılan sedir ağacını dikti. Geçtiğimiz günlerde karayolları çalışması sırasında sökülen ve EXPO alanına taşınan sedir ağacına EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın ile birlikte toprak atıp, can suyu veren AIPH Genel Sekreteri Briercliffe, ağaca isim tabelasını da çaktı.

Burada yaptığı değerlendirmede ilerlemeden çok etkilendiğini belirten Briercliffe, "Burada çok sayıda ağaç var. Bitkiler çok iyi büyüyor. İnşaatlar çok büyük bir hızla ilerliyor. Açılış zamanı gelene kadar alanın çok güzel bir hale geleceğine güvenim arttı. Alanı son ziyaret edişimden bu yana çok büyük bir değişim olmuş. Özellikle inşaatlar çok hızlı ilerliyor. Bazıları bitmiş. Son ziyaretimden bu yana önemli bir değişim var. Bitkilendirme çalışmalarından da çok etkilendim. Çimlendirme ve çiçeklendirme çalışmaları devam ediyor. Yapıların dışında, ağaçlandırma da çok iyi gidiyor. Burada yıllar içerisinde güzel bir orman oluşacak" dedi.

"ÜLKELERİN EXPO 2016'YI DESTEKLEDİĞİNİ GÖRMEK GÜZEL"

Alanda yapılması gereken bazı işler olduğunu hatırlatan Briercliffe, bunların da tamamlanmasının ardından EXPO 2016'nın bugüne kadarki en güzel botanik EXPO olmasını umut ettiğini söyledi. Ülke katılımları hakkındaki görüşlerini de açıklayan Briercliffe, "Birçok ülkenin buraya katılımcı olarak gelecek olmasını duymak da çok güzel. Diğer botanik EXPO'larda bu kadar çok uluslararası katılımcı olmadığını biliyorum. Bu yüzden dünyanın bu EXPO'yu desteklemesini görmek ve kendi ülkelerini botanik açısından da tanıtmayı istemeleri çok önemli" ifadelerini kaydetti.

"GÜZEL BİR BOTANİK EXPO OLACAĞINA İNANIYORUM"

AIPH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bağdatlıoğlu da alana sedir ağacı dikti. Arazideki değişimin çok büyük olduğunu ifade eden Bağdatlıoğlu şöyle konuştu:

"Bu hızla giderse yetiştirileceğine inanıyoruz. Umut ediyorum o zamana kadar her şey yolunda olur. Ama gerçekten iyi bir çalışma yapılıyor. Ama arazinin yanında bir de sosyal aktiviteler var. Şu anda onlar da kağıt üzerinde güzel görünüyor. Daha çok çalışmak lazım."

AYDIN, BRIERCLİFFE'E TEŞEKKÜR ETTİ

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın ise AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe'in daha önce düzenlediği rapor doğrultusunda eksiklerin tamamlandığına dikkat çekerek, "Ajansımızın eksiklerini tamamlamasıyla ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları sabah kendisine yaklaşık 3 saatlik bir sunumla aktardık. Kendisi çok beğendi. Şu anda sahayı geziyor ve kısa sürede yapılan bu işleri takdirle karşıladı. Bu işi rahatlıkla ve başarıyla yapacağımıza kendisi de inandı. Kendisine bize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

AIPH Genel sekreteri Tim Briercliffe'e ziyaretin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın tarafından hediye takdim edildi. Briercliffe de, Genel Sekreter Aydın'a İngiltere Kraliçesi'nin talimatıyla 1851'de Londra'da düzenlenen ilk dünya EXPO'su anısında yaptırılan Çin porseleni tabak hediye etti.

Aıph Genel Sekreteri TİM EXPO’da

Aıph Genel Sekreteri TİM EXPO’da

Aıph Genel Sekreteri TİM EXPO’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim