• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Ailelere Çocuklarını Nasıl Terbiye Edecekleri Anlatıldı

Ailelere Çocuklarını Nasıl Terbiye Edecekleri Anlatıldı
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bağlı İpekyol Gençlik Merkezi 2015 yılında başlattığı ve 2016 yılında da devam ettirdiği...

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bağlı İpekyol Gençlik Merkezi 2015 yılında başlattığı ve 2016 yılında da devam ettirdiği Geleneksel Gençlik ve Aile Buluşmaları adındaki seminerinin yenisini gerçekleştirdi.

Seminere İpekyol Gençlik Merkezi bayan üyeleri, kursiyerleri, Şanlıurfa İl Müftülüğü merkez vaizi, eğitmen Necla Usanmaz ve Kuran-ı Kerim kursuna giden bayan kursiyerler katıldı. Çocuklar dünyanın en büyük serveti olduğu söyleyerek konuşmasına başlayan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur, "Amacımız insanları manevi yönden faydalı olabilecek eğitim ve seminerlerle bilinçlendirmek, bilgilendirmek, bilgilerini tazelemek ve insanlara faydalı olabilmektir. Bu ayki seminerimizin konusu çocuk terbiyesiydi. Bununla ilgili bilgileri Şanlıurfa İl Müftülüğü Vaizi Necla Usanmaz verdi. Her ay Şanlıurfa İl Müftülüğüyle birlikte organize edilen, farklı konu ve konukla gençlik ve aile buluşmaları programlarımız devam edecektir" dedi. Seminere konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa İl Müftülüğü Vaizi Necla Usanmaz ise, "Çocuk, anne ve baba elinde bir emanettir. Çocukların temiz kalpleri kıymetli bir cevher olup, mum gibi her şekli alabilir. Temiz bir toprak gibidir. Temiz toprağa hangi tohum ekilirse onun mahsulü alınır. Onun için ağaç yaşken eğilir demişlerdir. Bunun gibi çocuk da neye meylettirilirse oraya yönelir. Eğer hayrı adet eder, öğrenirse hayır üzerine büyür. Çocuklara iman, Kur'an ve Allah'ın emirleri öğretilir ve yapmaya alıştırılırsa, din ve dünya saadetine ererler. Bu saadete anne, baba ve hocaları da ortak olur. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Önen de, Gençleri ve halkımızı önemsiyoruz. Ücretsiz olan tüm etkinliklerden çocuklarımızın, gençlerimizin ve halkımızın da istifade etmelerini istiyoruz" dedi.

Program sonunda katılımcılara lokum dağıtılarak seminerin hayırlara vesile olması için dua edildi. Programa katılan bayan kursiyer ve davetliler seminerden memnun kaldıklarını ve bu tür programların devam etmesini istediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim