• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tarafından Özel Halk Otobüslerine Gelir Desteği Sağlandı

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tarafından Özel Halk Otobüslerine Gelir Desteği Sağlandı
Erzurum'da ücretsiz seyahat kapsamında yolcu taşıyan özel halk otobüslerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gelir desteği sağlanıyor.

Erzurum'da ücretsiz seyahat kapsamında yolcu taşıyan özel halk otobüslerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gelir desteği sağlanıyor. Erzurum'daki halk otobüslerine Şubat 2015 tarihinden itibaren yaptıkları hizmetler kapsamında 1 milyon 119 bin 750 TL'lik ödenek aktarıldığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, vatandaşların bu konuda bilinçli olmasını isteyerek, söz konusu ulaşım bedelinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödendiğini bu amaçla toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı olan vatandaşlardan hiçbir ücret talep edilemeyeceğini ifade etti.

İlgili kanunlarla söz konusu ödeneğin aktarıldığını anımsatan Ekinci, "4736 sayılı kanun ve 6637 sayılı kanuna eklenen dokuzuncu fıkrasında, ücretsiz seyahat yükümlülüğü bulunan ve belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs yada şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşım aracı için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılacağı belirtilmiştir. Şubat 2015 tarihinden Nisan 2016 tarihine kadar olan sürede Erzurum'daki toplu ulaşım araçlarına 1 milyon 119 bin 750 TL'lik ödenek ayrılmıştır. Bu kaynak belediyeler aracılığıyla ilgili kişilere aktarılacaktır" dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERE ARAÇ BAŞINA AYLIK BAZDA 750 TL ÖDENECEK

Araçlara ayrılacak ödeneklerle ilgili bilgi veren Ekinci, şunları söyledi: "Bu kapsamda gelir desteği ödemesinden yararlanacak olan işletmecilere Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için aylık bin TL, büyükşehir belediyesi olan diğer illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için aylık 750 TL, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için ise aylık 600 TL 4736 sayılı Kanun kapsamında sayılan kişileri ücretsiz yararlandırmaları kaydıyla gelir desteği ödemesi yapılacaktır.'

Vatandaşların bu konularda bilinçli olmasını isteyen Ekinci, toplu ulaşım araçlarına ücretsiz ulaşım hakkı olduğu halde mağdur edilen vatandaşların ilgili mercilere şikâyet hakkı olduğunu da anımsattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim