• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Aile Sosyal Destek Programı Kilis’te uygulanmaya başlandı

Aile Sosyal Destek Programı Kilis’te uygulanmaya başlandı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, Aile Sosyal Destek Programının Kilis'te uygulanmasına başlandığı söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, Aile Sosyal Destek Programının Kilis'te uygulanmasına başlandığı söyledi.

İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, Sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan aile ve bireylerin objektif ölçütlere göre tespiti, bilgilendirilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerinden faydalandırılması, diğer kamu hizmetlerinin tanıtımı ve yararlandırılmasına çalıştıklarını ifade ederek, " Bu surette vatandaşlarımızın hayat şartlarının iyileştirmeyi ve refah seviyelerini yükseltmeyi amaçlayan, kısa adı ASDEP olan Aile Sosyal Destek Projesi Kilis'te uygulanmaya başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından tüm yurtta uygulanan bu proje için psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacılardan oluşan 36 ASDEP elemanı ilimizde alan çalışması yapmaktadırlar. İkili guruplar halinde çalışacak bu elemanların görev yerleri belirlenmiştir. Guruplar öncelikle alanlarındaki mahalle muhtarlarını, okul müdürlerini, cami imamlarını ve STKları bilgilendirip hane ziyareti yapmaktadırlar. Hane ziyareti yapan ekipler ASDEP yeleği ve ADEP tanıtıcı kartı taşımaktadırlar. Hane sakinleri isterlerse tanıtıcı kartın yanında ekip üyelerinden kimlik göstermesini de isteyebilirler. Alınacak bilgilerin gizliliği esastır. Ekipler, alınan bilgiler doğrultusunda gerekli sosyal hizmet modellerinin tanıtımını yaparak, vatandaşlara bu hizmetlerden nasıl faydalanacakları konusunda bilgilendirme, yönlendirme ve konunun takibini yapacaklardır" dedi.

İl Müdürü t Kaçarlar, açıklamalarına şöyle devam etti: " Sosyal sorunlara ilişkin anlık veri girişleri sayesinde il, bölge ve ülke düzeyinde Sosyal Risk Haritaları oluşturulacak, bu haritalara göre iller ve bölgeler arası farklılıklar gözlemlenerek ihtiyaçlar doğrultusunda politikalar geliştirilip, risk guruplarındaki kişi ve ailelerin risklerden uzaklaşmalarına yönelik çalışmalar yapılacaktır. ASDEP görevlilerinin topladığı veriler, toplumsal sorunlarımızın çözümüne büyük katkılar sağlayacağından halkımızın bu görevlilere yardımcı olması önem arz etmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim