• BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Aile Şirketlerine Destek Aydam’dan

Aile Şirketlerine Destek Aydam’dan
Türkiye'de bir ilke imza atan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, European School of Management and Technology işbirliği ile Aile Şirketleri Yönetimi ve Danışmanlığı...

Türkiye'de bir ilke imza atan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, European School of Management and Technology işbirliği ile Aile Şirketleri Yönetimi ve Danışmanlığı Araştırma Merkezi AYDAM'ı hayata geçirdi.

Ekonominin bel kemiğini oluşturan aile şirketlerinin profesyonel ve kuşaklar boyu sürdürülebilir yönetimini amaçlayan Aile Şirketleri Yönetimi ve Danışmanlığı Araştırma Merkezi-AYDAM, European School of Management and Technology (ESMT) işbirliği ile İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bünyesinde kuruldu.

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen'in himayesinde, konsolosluk binasında düzenlenen geceye, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, Altınbaş Holding Başkan Vekili Nusret Altınbaş, AYDAM Merkez Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Altınbaş Sarıgül, AYDAM Merkez Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ass. iur. Ayşegül Altınbaş, LL.M. ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, yönetim kurulu üyeleri ve iş dünyasının önemli simaları katılım gösterdi.

"BU MERKEZİN VARLIĞI ÇOK GEREKLİ"

AYDAM'ın kuruluş amacından bahseden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve aynı zamanda Altınbaş Holding'in Onursal Başkanı Ali Altınbaş ; " AYDAM, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin kurmuş olduğu bir araştırma merkezi. Bizler böyle bir araştırma merkezinin varlığının çok gerekli olduğunu düşünüyoruz. Biz de bir aile şirketiyiz. Dünyada ve Türkiye'de birçok kurumun aile şirketi olarak yürüdüğünü ve aile şirketi olarak ekonomiye katkı sağladığını biliyoruz. Bir de kurumsallaşamadan yok olan milyonlarca aile şirketleri var. Bunlar ekonomiler için çok büyük bir kayıp. Biz Altınbaş Ailesi'nin desteğinin bulunduğu İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak böyle bir araştırma merkezinin olması gerekli olduğunu düşünüyoruz. Almanya'da bulunan bir başka üniversitenin de araştırma merkezi ile işbirliği yaparak bu merkezimizi kurmuş bulunuyoruz" diye konuştu.

AİLELERE KOÇLUK YAPACAKLAR

"Master ve doktora programları ile aile şirketlerinde ailelere koçluk yapacak elemanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz" diyen Ali Altınbaş; "Bu yetiştirdiğimiz kişiler ailelere danışmanlık yaparak onların kurumsallaşmasında ve ailelerin nasıl bir sinerjiyle yönetileceği konusunda önderlik yapacaklar. Bizler ülkede konferanslar düzenleyerek, bu tür şirketlerin katılımını sağlayıp "aile şirketi kültürü" konusunda bilgilendirme yapacağız" ifadelerini kullandı.

"AİLE ŞİRKETLERİ MİLLİ EKONOMİYE YÖN VERİYOR"

Ailelerin toplumun direği olduğunu ve onların kurdukları şirketlerin de milli ekonomiye yön verdiğini ifade eden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan; "Aileler toplumların direğidir. Biz bunun bilinciyle ve aile şirketlerinin bir ülkenin milli ekonomisine yön veren en güçlü dinamik olduğunu düşünerek AYDAM'ı kurduk. Bu şirketlerin karşı karşıya kaldıkları sorunları çözmek için İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bünyesinde bulunan hukuktan psikolojiye, işletmeden sosyolojiye kadar pek çok alanda uzmanların da katkısıyla bu adımı attık. Çok kısa sürede uluslararası niteliği de olan bu kuruluşumuzun hem Türkiye'ye büyük faydalar sağlayacağını hem de kendi coğrafyamızdaki aile şirketlerinin fonksiyonlarının artacağını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim