• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

“Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma”

“Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma”
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Anahtar Çözümler programı kapsamında bölge illeri olan Erzincan, Bayburt ve Erzurum'da "Aile Şirketlerinde...

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Anahtar Çözümler programı kapsamında bölge illeri olan Erzincan, Bayburt ve Erzurum'da "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma" ve "Ateşten Gömlek" konulu semineri Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda yapıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak, Davranış Bilimleri Uzmanı Dr. İlhami Fındıkçı katıldı.

Seminere KUDAKA Genel Sekreter vekili Dr. Mehmet Ali Çakal, kurum müdürleri, STK ve özel sektör temsilcileri katıldı.

KUDAKA Genel Sekreter vekili Dr. Mehmet Ali Çakal açılış konuşmasında, işletmelerin gelişmesi ve uzun ömürlü olması, kuşaktan kuşağa geçmesi için kurumsallaşmanın zorunluluğuna dikkat çekti.

Çakal, Türkiye'de özellikle de şirketlerin ikinci kuşakta çözülüp dağılmaya başladığını ve bu şirketlerin sadece yüzde 2'sinin üçüncü kuşağa geçebileceğini belirtti.

Davranış Bilimleri Uzmanı Dr. İlhami Fındıkçı, aile şirketlerinin devamlılığının uzun ömürlü ve sürdürülebilir olmamalarının nedenleri arasında gerek bölgemizde ve gerekse Türkiye'de ki şirketler açısından hemen hemen aynı noktalara dayandığını ve genel anlamda kurumsallaşmama olduğunu söyledi.

Fındıkçı, "Aile şirketlerinin temel özellikleri, avantajları ve dezavantajları, aile şirketlerinde yönetim, birinci kuşağı ister istemez zorluyor. Şirketlerin kurumsallaşmalarının nedenleri, kurumsallaşma süresince liderlik faktörleri, başarılı lider temel ve ortak özelliklerdir. Aile şirketlerinde birinci konu olarak, şirketi yöneten aile bireylerinin kafa yapısı olarak birbirlerinden çok uzak olmaları, beyefendi ve bey şirket yönetiyor sabah evden çıkarken moral sıfır olarak evden çıkıp şirkete giderse o duruşu şirkette dezavantaja dönüşüyor. Ama bunun en önemli sorunlarından birisi de ailelerinin birbirlerinden kopuk hayat yaşamaları. Buda şuna benzer bu aile şirketini yöneten birinci yönetici ister istemez o şirkette ateşten gömleği çoktan giymiş oluyor." dedi.

“Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma”

“Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim