• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aile Sağlık Merkezindeki Hırsızlık

Aile Sağlık Merkezindeki Hırsızlık
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki aile sağlık merkezine giren hırsızlar tarafından çalınan ve binlerce hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu bilgisayarlar...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki aile sağlık merkezine giren hırsızlar tarafından çalınan ve binlerce hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu bilgisayarlar bulunarak tekrar merkeze teslim edildi.

İlçede iki gün önce 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi'ne giren hırsızlar, doktorlara ait olan ve yaklaşık 20 bin hastanın kayıtlı bilgisinin olduğu 3 bilgisayarı alarak kayıplara karışmıştı. Bunun üzerine yapılan incelemeler ve haberler sonuç getirdi. Dün akşam saatlerinde bilgisayarları bir dükkanın yakınında bulan vatandaşlar, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ve aile sağlık merkezi yetkililerine haber verdi. Sabah saatlerinde de bilgisayarlar aile sağlık merkezine getirilerek, personellere teslim edildi. Haberin verilmesiyle aile sağlık merkezine gelen polis ekipleri, yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Aile sağlık merkezine gelen vatandaşlar da, bilgisayarların getirilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Sabah saatlerinde sorumlu hekime telefon geldiğini söyleyen Aile Sağlık Merkezi Hekimi İsmet Turgut, bilgisayarların bulunduğunu ve teslim aldıklarını söyledi. Bilgisayarları kontrol ettiklerini ve bir eksiklik olmadığını aktaran Turgut, "Bilgisayarları kontrol ettiğimiz kadarıyla bir eksiklik göremedik. Bizim için önemli olan hastaların bilgileriydi. Bizim amacımız bir duyarlılık oluşturmaktı ve faydalı da oldu. Yapılan bu şey oldukça yanlıştır. Duyarlılık gösteren insanlara teşekkür ediyoruz. Biraz zayıf kalan korkuluklarımızı güçlendirdik. Kamera sistemini de düşünüyoruz. Biz gereken önlemlerimiz aldık, ama hiçbir şekilde ulaşamayacağımız bilgiler vardı. O bilgiler bizim için önemliydi. Tüm bilgilerimiz o bilgisayarlardaydı. Bilgisayarlarımız geldi biz hizmetimize aynen kaldığımız yerden devam ediyoruz" diye konuştu.

Aile Sağlık Merkezindeki Hırsızlık

Aile Sağlık Merkezindeki Hırsızlık

Aile Sağlık Merkezindeki Hırsızlık

Aile Sağlık Merkezindeki Hırsızlık

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim