• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Aile Sağlığı Merkezinde Doktora Sözlü Şiddet

Aile Sağlığı Merkezinde Doktora Sözlü Şiddet
Manisa'da evlilik için istenen sağlık raporunu almak üzere başvurduğu aile hekiminin eşinin de gelmesi gerektiğini söylemesi üzerine sinirlenen genç,...

Manisa'da evlilik için istenen sağlık raporunu almak üzere başvurduğu aile hekiminin eşinin de gelmesi gerektiğini söylemesi üzerine sinirlenen genç, iddiaya göre bayan doktora küfürler yağdırarak odasını dağıttı.

Olay, Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde öğle saatlerinde meydana geldi. Şehzadeler ilçesi 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan aile hekimi Dr. Seval Erkal, kendi hastası olan B.U.'nun sözlü şiddetine maruz kaldı. Evlilik için gerekli olan sağlık raporunu almak üzere aile hekimine giden B.U., doktorun raporu verebilmek için eşinin de olması gerektiğini söylemesi üzerine biranda sinirlenerek doktora küfürler yağdırmaya ve odasını dağıtmaya başladı. Korkuya kapılan Dr. Seval Erkal, panik halinde odadan kaçarak mesai arkadaşlarından yardım istedi. B.U. ise, Aile Sağlığı Merkezi'ndeki diğer personele de hakaretler yağdırıp uzaklaştı. Olayın hemen ardından polis Dr. Seval Erkal'ın ifadesini alırken, B.U.'yu arama çalışmalarına başladı.

Olayın ardından Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması düzenleyen Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu ve Aile Sağlığı Merkezi doktorları duruma tepki gösterdi. Mutlu, sağlık çalışanlarına şiddetin dur durak bilmeden devam ettiğine dikkat çekerek, "Bugün yine burada sağlık çalışanı arkadaşımız ve üyemiz Dr. Seval Erkal hanımefendiye kendisi de bir devlet memuru olan kişiden sözlü ve fiziksel bir saldırı durumu gerçekleştiğini üzülerek ifade ediyoruz. Maalesef bu gibi durumların önüne geçilmediği gibi bu saldırıyı gerçekleştiren kişinin hastalara şifa dağıtan, gecesini gündüze katarak çalışan arkadaşımıza hem de çok saçma sapan bir nedenle sözlü hakaret ve darp etme durumuna kadar gelmiştir. Bu kişi doktor hanımdan evlilik raporu almak için gelmiş, kan tahlilleri yapıldığından sonuçların değerlendirilmesi ve bilgilendirilmesi için eşinin de bizzat gelmesi gerektiğini, sadece kendisinin gelmesinin yeterli olmadığını söyleyince önce küfür etmiş, sonra doktor hanımın üzerine yürümüştür. Doktor hanım kendisinden kaçmış ve diğer mesai arkadaşları yardımına gelince onlara da küfür etmiş, saldırıda bulunmuştur" dedi.

Aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının hafta sonu nöbeti de tuttuğunu hatırlatan Mutlu, "Hafta içi biraz daha kalabalık olan bu sağlık merkezleri hafta sonu tamamen güvensiz bir halde olup, arkadaşlarımızın can güvenliği ne yazık ki koruma altında değildir. Yıllardır söylememize rağmen bu konuda yeteri kadar hukuki düzenlemeye gidilmemesi, bu fiili işleyenlerin ellerini kollarını sallayıp dışarı çıkmaları taciz yapanlar için caydırıcı değil, bilakis teşvik eder mahiyettedir" şeklinde konuştu.

"Buradan hizmeti alan halkımıza da seslenmek istiyorum" diyen Mutlu şunları söyledi:

"O sözlü ve fiili tacizde bulunduklarınız bir gün sizin çocuklarınız da olabilir. Onların tek suçu sizleri bir an evvel sağlığınıza kavuşturmak istemeleridir. En değerli hazinemiz sağlığımızdır. Sağlığımızın korunmasında yanı başımızda olan sağlık çalışanlarına karşı saygılı olalım ve yaptıkları vazifelerine sahip çıkalım. Sayın Sağlık Bakanı; artık sağlık personeli çalışanlarına karşı yapılan bu saldırılara el atın. Sizin bakan olarak bir görevinizde sağlık çalışanlarına sahip çıkmaktır. Çalışanına sahip çık ki halkımıza daha verimli sağlık hizmeti sunulsun. Türk Sağlık-Sen Manisa Şubesi olarak her zaman olduğu gibi yine kurum yetkilileri değil, şiddete uğrayan kardeşlerimizin yanında biz varız, olmaya da devam edeceğiz. Bu darp olayının hukuki boyutunun sonuna kadar takipçisiyiz."

Aile Sağlığı Merkezinde Doktora Sözlü Şiddet

Aile Sağlığı Merkezinde Doktora Sözlü Şiddet

Aile Sağlığı Merkezinde Doktora Sözlü Şiddet

Aile Sağlığı Merkezinde Doktora Sözlü Şiddet

Aile Sağlığı Merkezinde Doktora Sözlü Şiddet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim