• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Aile Okulu Eğitimlerini Sürdürüyor

Aile Okulu Eğitimlerini Sürdürüyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Aile Okulu'nun 3. haftası eğitimlerinde "Ailede Etkili İletişim nasıl olmalı?" Konusu işlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Aile Okulu'nun 3. haftası eğitimlerinde "Ailede Etkili İletişim nasıl olmalı?" Konusu işlendi.

12 yıllık tecrübesi ile Kocaeli'de onbinlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK, sosyal projelerle de Kocaeli'de önemli hizmetlere imza atıyor. Toplam 5 hafta sürecek olan ve farklı kurs merkezlerinden kursiyerlerin katıldığı Aile Okulu, 3. hafta programında bu kez konuk Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk oldu. Öztürk konuşmasında, "Ailede Etkili ve Duyarlı İletişim" konusunu ele alındı.

Fuar içi Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen ilk oturumda sadece kadınlara konuşan Öztürk, "Evliliğinizdeki olaylara bardağın dolu tarafından bakın" öğüdünde bulundu. Öztürk, "Çocuklarınızın eksiklerini karı koca birlikte giderin" dedi. Konferansı boyunca zaman zaman katılımcılarla birlikte uygulama da yapan Öztürk, "Dertlerinizi paylaşırsanız, sorunları yönetebilir hale gelirsiniz ama şimdi ne yazık ki bireyler kocaman şehirlerde tek başına yaşıyor dolayısıyla eşinizi motive etmek ve aileyi ayakta tutmak karı kocaya düşüyor" dedi. Katılımcılara sosyalleşmeleri konusunda uyarıda bulunan Öztürk, "Siz sosyalleştikçe ailedeki sorunlar da azalacaktır" bilgisini verdi.

Daha sonra Kocaeli Valiliği Uluslararası Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda evli çiftlerin katıldığı programda konuşan Öztürk, burada da yoğun ilgiyle karşılaştı. Eşler arasında diyaloğu geliştirmek için sık sık uygulamalı örnekler veren Öztürk, hayatın sırrının; "Her şey bizimle başlar" dediğinizde çözüleceğini ifade etti. Oldukça eğlenceli geçen eğitimde katılımcılar, Öztürk'ü sık sık alkışlayarak memnuniyetlerini gösterdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim