• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Aile içi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında Antalya'da yerel medya kuruluşlarına bilgilendirme...

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Aile içi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında Antalya'da yerel medya kuruluşlarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Özgün Beggi, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdülrezak Altun davetliler basın mensupları katıldı. Toplantıda proje kapsamında hazırlanan filmin gösterimi yapıldı.

"KONUNUN HASSASİYETİ BAKIMINDAN HEPİMİZ PAYDAŞIZ"

Projenin İletişim Uzmanı Zeynepcan Solmaz, 2013 yılının sonunda başlayan projenin 2016 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi. Projenin İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve STK'lar gibi bir çok paydaşı olduğuna dikkat çeken Solmaz, "Konunun hassasiyeti bakımından hepimiz paydaşız. Çok ciddi problem haline gelen kadına şiddete devlet, özel sektör, STK'lar ve tüm bireyler olarak hep beraber buradayız diyelim ve karşı duralım" diye konuştu.

"YASAL ALTYAPIYI GÜÇLENDİRMEK GEREKİYOR"

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nden Özgün Beggi ise, "Toplumsal olarak güçlü olandan güçsüz olana doğru bir şiddet eğiliminin olduğunu görüyoruz. Kadına yönelik şiddeti önlemek için kadınların sahip oldukları hakları geliştirmek, toplumsal yaşamda eşit şekilde yer almalarını sağlamak, yasal altyapıyı güçlendirmek gerekiyor" diye konuştu.

"TOPLUMSAL HADİSELER ÇOK YAVAŞ DÖNÜŞÜP YAVAŞ DEĞİŞİYOR"

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülrezak Altun, şiddete dikkat çekerek, "Toplumsal hadiseler çok yavaş dönüşüp yavaş değişiyor. Zihniyet değişimi, dönüşümü de bir çırpıda halledilen bir şey değil. Bıkmadan, usanmadan belirlenmiş hedefe doğru ilerlemek için çalışmak gerekiyor" dedi.

MEDYADA NASIL YER ALDIĞINI ÖRNEKLER İLE ANLATTI

Kadına yönelik şiddetin medyada nasıl yer aldığını haber örnekleri sunarak anlatan Altun, haber başlıklarına ve kullanılan fotoğraflara dikkat çekti. Kadına yönelik şiddet ve cinayet haberlerinde sansasyonelleştirme, mizahileştirme, pornografik hale getirmeler yapıldığını kaydeden Altun, medya kuruluşlarından cinsiyet farklılığı, ayrımcılıkla mücadele etmeyi hedef olarak benimsemelerini istediklerini söyledi.

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim