• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Şanlıurfa’da

Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Şanlıurfa’da
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu incelemede bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu incelemede bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Komisyon, Şanlıurfa'da kadın destek merkezlerini ve çeşitli kurumları ziyaret etti. Komisyon, yapacağı çalışmalarla boşanmaların önüne geçerek aile bütünlüğünün korunması yönünde uygulamaya konulan kursların verimliliğini araştırıyor.

Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya geldi. Komisyon Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile birlikte gelen komisyon üyeleri, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ettikten sonra Kadın Destek Merkezlerini gezdi. Çalışmalarına Yenice mahallesinde başlayan komisyon üyeleri, kurslarda eğitim gören kadınlarla sohbet etti, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, şunları söyledi:

"Burada kadının güçlendirilmesi ve aile bütünlüğüyle ilgili yerel sorunlar neler, bunları hangi mekanizmayla çözüyoruz. Örneğin burası önemli bir kurum. Burada kadının güçlendirilmesi, meslek edindirilmesi için, kadın yoksulluğuyla mücadelede önemli bir kurum. Kadınların yoksullukla mücadeleyi kazanması, çocuklarını bir arada tutması ve tekrar eğitime kazandırılması açısından önemsediğimiz bir konu. Bu da aile bütünlüğü açısından kadın yoksulluğuyla mücadelede önemli bir kalemi oluşturuyor. Şanlıurfa seyahatlerimize ilk başladığımız yer. Buradan Kilis'e gideceğiz. Daha sonra diğer illere gideceğiz. Şanlıurfa yapısı ve nüfusunun genç olması itibariyle bizim bu çalışmamız için önemli bir kent. Burada önemli veri elde edeceğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Suriyeli sığınmacıların konakladığı çadırkentler de incelemelerde bulunması beklenen komisyon üyeleri, çeşitli kuruluşları da ziyaret edecek.

Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Şanlıurfa’da

Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Şanlıurfa’da

Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Şanlıurfa’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim