• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Aile Bakanı Ramazanoğlu: Cinsel istismara 'alt sınır' kararını kabul etmiyorum

Aile Bakanı Ramazanoğlu: Cinsel istismara 'alt sınır' kararını kabul etmiyorum
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Diyarbakır'da engelli çocuğa cinsel istismara alt sınırdan ceza verilmesine ilişkin olarak en kısa zamanda...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Diyarbakır'da engelli çocuğa cinsel istismara alt sınırdan ceza verilmesine ilişkin olarak en kısa zamanda bunu yasal bir düzenleme ile bir çerçeveye oturtacaklarını söyledi. Ramazanoğlu, "Bu konuda hem .akanlığımızın hem de benim şahsi tavrım sıfır tolerans böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. Hem engelli olacak hem de bir çocuk olacak böyle bir şeyin iyi hali ve veyahutta alt sınırı olmaması lazım." dedi.

Bakan Sema Ramazanoğlu, Ankara Sanayi Odası'nda TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu 2. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Genel Kurul çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Ramazanoğlu, Diyarbakır'da 12 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğu bakkal dükkanında cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 23 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan 52 yaşındaki bir vatandaşın alt sınırdan toplam 8,5 yıl ceza verilmesi ile ilgili kararın sorulması üzerine, "Bu konudaki tavrım sıfır tolerans böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. Hem engelli olacak hem de bir çocuk olacak böyle bir şeyin iyi hali ve veyahutta alt sınırı olmaması lazım." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, en kısa zamanda bunu yasal bir düzenleme ile bir çerçeveye oturtacaklarını belirterek, şöyle devam etti: "Bu konudaki hem bakanlığımızın tavrı hem de benim şahsi tavrım sıfır tolerans böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. Hem engelli olacak hem de bir çocuk olacak böyle bir şeyin iyi hali ve veyahutta alt sınırı olmaması lazım. Bu konu ile ilgili yasal düzenlememiz var. En kısa zamanda bunu yasal bir düzenleme ile bir çerçeveye oturtacağız. Bundan önce rahmetli Özgecan evladımızın o yasada verilen kararla biraz gönlümüze bir su serpilmişti evet artık bu işin vicdanı böyle işleyecek diye ama maalesef bu sefer böyle gördük. Bu konuda sıfır tolerans bir yaklaşımım var."

"DİYARBAKIR'DAN GÖÇ EDEN AİLELERİN BÜTÜN İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR"

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle göç eden aileler ile ilgili olarak neler yapılacağını anlatan Bakan Ramazanoğlu, "Şu anda acil olarak bir organizasyonumuz var. Kaymakamlarımız ve valilerimizle beraber çalışıyoruz. Bütün ihtiyaçlar tespit edildi. Onlarla ilgili hem günlük ihtiyaçlar hem de rutin içerikli olan barınma, yiyecek, ısınma ve giyecek konusunda bütün ihtiyaçları gideriliyor ne gerekiyorsa hepsini yapıyoruz. Ciddi bire koordinasyon ve çalışma içerisindeyiz." açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim