• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Aile Akademisi’nde Evlilik Ve Çocuk Eğitimi

Aile Akademisi’nde Evlilik Ve Çocuk Eğitimi
Mamak Belediyesi'nin, aile içi huzur ve refahın gelişmesini sağlamak, yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak...

Mamak Belediyesi'nin, aile içi huzur ve refahın gelişmesini sağlamak, yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği Aile Akademisi programının sonuncusu Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Mamak Belediyesi'nin aileye yönelik hizmetlerine akademik kimlik kazandıran Aile Akademi'nin kapanış programına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, akademinin gönüllü öğretmeni Akgül'ün eşi Zeliha Akgül ve kursiyerler katıldı. Ailenin korunmasına ve güçlü kılınmasına dönük her girişimi desteklediklerinin altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Toplumun temel yapı taşı olan ailenin önemini biliyoruz ve buna ait unsurları da desteklemeye çalışıyoruz. Ailelerin dağılmaması için bazı önlemler almak gerekiyor. Bu projenin de bu düşünceye hizmet ettiğine inanıyorum" dedi. Amaçlarının Mamak'taki ailelere ulaşmak olduğunu belirten Akgül, "Akademi sadece evli olanlar değil evlenmeyi düşünen kişiler için de bir fırsat oldu" dedi.

EVLİLİK VE ÇOCUK EĞİTİMİ

Aile Akademisi'nin amacının ailelerin korunması olduğunu belirten Aile Akademisi'nin gönüllü öğretmeni Zeliha Akgül de, projeyi son derece önemsediklerini kaydederek, Aile Akademisi'nde eşler ve çocuklarla iletişim konusunda haftanın bir günü evlilik, bir günü ise çocuk eğitimine yönelik bilgiler verdiklerini belirtti.

SORUNLARLA BAŞ ETME TEKNİKLERİ

Haftada 3 gün 4'er saat süren derslerde ailede eşler arası iletişim, kök aileler ve kayın ailelerle ilişkiler, aile yaşam döngüsü içerisinde eşlerdeki davranış değişiklikleri ve nasıl karşılanması gerektiği, çocukların aileye katılması ve sonrasında başlayan sürecin ebeveynler tarafından doğru değerlendirilmesi, anne-baba rollerinin oturtulması gibi başlıklarda kursiyerler eğitim aldı. Yine kadınlara her hafta nefes terapisi, sanatla terapi ve oyun terapisi uygulamaları kullanılarak sorunlarla baş etme teknikleri anlatıldı.

Aile Akademisi’nde Evlilik Ve Çocuk Eğitimi

Aile Akademisi’nde Evlilik Ve Çocuk Eğitimi

Aile Akademisi’nde Evlilik Ve Çocuk Eğitimi

Aile Akademisi’nde Evlilik Ve Çocuk Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim