• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Ahşabı Konuşturan Kadınlar

Ahşabı Konuşturan Kadınlar
Milas Halk Eğitim Merkezi bünyesine bağlı "Ahşap Şekillendirme Kursu'nda 7'den 70'e her kesimden kişi hünerlerini konuşturuyor.

Milas Halk Eğitim Merkezi bünyesine bağlı "Ahşap Şekillendirme Kursu'nda 7'den 70'e her kesimden kişi hünerlerini konuşturuyor. Kurs, ev hanımlarının ekonomisine de katkı sağlıyor.

Milas Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yer alan "Ahşap Şekillendirme Kursu'na, Milaslıların ilgisi çok büyük oldu. Ahşap Şekillendirme Kursu'nda ders veren ve aynı zamanda Gülter Ahşap Atölyesi'nin de sahibi Pınar Gülter, 7'den 70'e birçok marifetli elleri yetiştiriyor.

Özellikle ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği kursa, birçok meslek dalından kişi de ahşap sanatının inceliklerini öğrenmek için ders alıyor. Kursta; çentik oyma, kakma, rölyef oyma gibi birçok çeşitte ürün yapılıyor.

İHA muhabirine konuşan Gülter, ahşap sanatına merak saldıktan sonra eğitimini alarak atölyesini açtığını dile getirerek; " Ahşap sanatına merak saldıktan sonra bu konuda, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde ders aldım. Öğrendiklerimi, ahşap atölyesi açarak başkalarıyla paylaşmak istedim. Aslen Ankaralıyım. Milas'a ise Mart ayında geldim. Burada Milas Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, kursiyerlerime atölyemde ders veriyorum. 7-8 yıldır ahşap sanatıyla uğraşıyorum. Ekim ayında, Milas'ta ve Güllük'te ekim ayında kurslarım başladı. Yeni açılan bir kurs olmasına rağmen ilgi çok büyük oldu " dedi.

AHŞAP ÜRÜNLER EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Gülter, üretilen ürünlerin ev ekonomisine de çok büyük katkı sağladığına değinerek; "Kursumda, çeşitli meslek gruplarından 19 kişi bulunuyor. Kurs kayıtlarımız sona erdiği için gelen kişileri misafir öğrenci olarak ağırlıyoruz. Kıl testere, çentik oyma, ahşap kakma, rölyef oyma gibi birçok alanda ahşap eğitimi veriyorum. Hünerli hanımlar, tüm marifetlerini ahşabın üzerinde sergiliyor. Kursiyerlerim ortaya çıkardıkları ürünlerini satarak ev ekonomine de katkıda bulunmak istiyor. Aynı zamanda kursiyerlerim arasında biriktirdiği öğrenim ve kazanımlarla stant açmak isteyenler var. Bu gelişmeler beni bir öğretmen olarak çok mutlu ediyor. Eğer "Hanımeli Pazarı" yeniden açılırsa, kursiyerlerim evine katkı sağlayabilecek. Atölyemizde de ürettiğimiz yeni ürünleri burada satışa sunuyoruz. Hanımların ekonomisine katkı sağlamak isteyen ve yeni yıl hediyesi almak isteyen herkesi buraya bekliyoruz" diye konuştu.

Sözlerine en son şunları ekleyen Gülter; "kursumuza ilgi çok yoğun, kurs kayıtları bittiği için yeni kayıt yapamıyoruz. Kayıtlarımız gelecek yıl Eylül ayında başlıyor. Eğer kursa olan ilgi bu şekilde yoğun devam ederse, yaz için de ayrı bir kurs açmayı da düşünüyoruz" diyerek sözlerini burada sona erdirdi.

Ahşap şekillendirme kursuna katılan kursiyerler, ahşap şekillendirme sanatından birçok şey öğrendiklerini ifade ederek; " Pınar Hocamız bize her şekilde destek veriyor. Burada ürettiğimiz ürünlerle hem stresimizi atıyoruz hem de birbirinden güzel ürünler üreterek ev ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz."

Ahşabı Konuşturan Kadınlar

Ahşabı Konuşturan Kadınlar

Ahşabı Konuşturan Kadınlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim