• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Ahmet Yesevi Üniversitesi yaz okulu kayıtları başladı

Ahmet Yesevi Üniversitesi yaz okulu kayıtları başladı
Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından Kazakistan'ın Türkistan yerleşkesinde düzenlenen "IV. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" projesi başvuruları...

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından Kazakistan'ın Türkistan yerleşkesinde düzenlenen "IV. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" projesi başvuruları başladı. 18 Haziran-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Türkistan yerleşkesinde düzenlenecek yaz okuluna başvurular 3 Nisan'a kadar yapılabilecek.

Kayıtlar, öğrencilerin kendi üniversitelerinin dış ilişkiler birimi ya da fakülte bölümleri tarafından yapılacak ve Ahmet Yesevi Üniversitesine başvuru kabul edilmeyecek. IV. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okuluna üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinde okuyan 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri uçak biletlerini kendileri alarak katılabilecek. Yaz Okulu sürecince dersler, geziler, şehirler arası nakliye, barınma, yeme içme gibi bütün masraflar Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından karşılanacak. Sadece Atlasglobal Havayolları'nın hizmet verdiği uçuşla İstanbul'dan Çimkent'e gelen öğrenciler, Çimkent'te Ahmet Yesevi Üniversitesi personelleri tarafından karşılanıp üniversite kampüsüne getirilecek.

Belirtilen tarihlerde merkez kampüste bulunan 2 bin 600 öğrenci kapasiteli yurtlar, kütüphane, kültür merkezi, yemekhaneler yaz okulu kapsamında öğrencilerin kullanımına açık olacak. Türkiye ve diğer ülkelerden gelen öğrenciler, bölgeyi ve birbirlerini tanıma; istediği dil ve lehçede pratik yapma imkanı bulacak.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, program ile Türk dünyasından gelen öğrencilerin, Türkiye Türkçesi, Kazak Türkçesi, Özbek Türkçesi, Rusça, Türkoloji, tarih, kültür, edebiyat, coğrafya ve Türk dünyasının büyük şahsiyetleri hakkında eğitim ve öğrenim göreceğini, görsel hafızalarını zenginleştirici tarihi ve kültürel mekanlara geziler yapacağını belirtti.

Proje çerçevesinde Kazakça ve Rusça dil eğitimi verileceğini de ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Kazakistan içerisinden gelecek öğrencilere de Türkçe eğitimi verilecektir. Bunun yanında projeye katılan öğrenciler, uçak biletlerini kendileri alarak gelecekler, ders, gezi, şehirlerarası ulaşım, barınma, yeme, içme gibi bütün giderleri Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından karşılanacaktır. Türk dünyasının gençlerini, ata topraklarımız Türkistan'da düzenlediğimiz yaz okulunda bir araya getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim