• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Ahmet Yesevi Üniversitesi İle TİKA, Kazakistan’da Doğalgaz Ve Oto Gaz Kursu Veriyor

Ahmet Yesevi Üniversitesi İle TİKA, Kazakistan’da Doğalgaz Ve Oto Gaz Kursu Veriyor
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Doğalgaz Sistemleri...

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Doğalgaz Sistemleri Eğitim ve Tesisat Kursu veriliyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin Kentav yerleşkesinde bulunan Kentav Enstitüsü bünyesinde 1 Kasım 2015 tarihinde başlayan kursun ilki 10 Mart 2016 tarihinde sona erecek.

Yürütücülüğünü Ahmet Yesevi Üniversitesi öğretim görevlisi Ferhat Satılmış Çayır'ın sürdürdüğü Doğalgaz Sistemleri Eğitim Kursu'nda kursiyerlere kaynakçılık, tesisatçılık ve doğalgaz iç tesisatı alanlarında beceriler kazandırılmaktadır. Yine aynı alanda 10 Mart 2016 - 10 Haziran 2016 tarihleri arasında da ikinci bir kursun gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca 15 Mart-10 Haziran tarihleri arasında İnsan Sağlığı ve İş Güvenliği adında bir kursun daha açılması planlanmaktadır.

Bu kursla birlikte güvenlik, emniyet, sağlık standartlarının yükseltilmesi hedeflenmektedir. Toplamda 100 civarında kursiyerin katılması beklendiği kursların sonunda kursiyerlere pratik uygulama testleri yaptırılacak olup başarı kaydedenlere sertifikaları Üniversitemiz tarafından takdim edilecektir. Ahmet Yesevi Üniversitesi ve TİKA desteğindeki Doğalgaz Sistemleri Eğitim Kursu ile Kazakistan'ın Güney Kazakistan bölgesindeki ara eleman ihtiyacını karşılamak ve bu alanda kalifiye eleman yetiştirmek de amaçlanmaktadır.

Konuyla ilgili görüştüğümüz öğretim görevlisi Ferhat Satılmış Çayır; bu gerçekleştirilen kurslarla bölge halkının hem hizmet hem de istihdam noktasındaki problemlerine kaliteli ve güvenli bir çözüm olunduğunu dile getirdi. Bu çalışmaların yanı sıra Ferhat Satılmış Çayır; Expo 2017 Kazakistan çalışmaları kapsamında Astana'da gerçekleştirilecek fuarda sergilenmek üzere gerçekleştirilecek güneş enerjili araç ve güneş enerjili harç karma makinesi yapımının sürdüğü bilgisini de verdi.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nin sosyal sorumluluk projelerinde de görev alan Satılmış Çayır, özürlüler için güneş enerjili araçlar üretti. Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış üniversitenin gönül köprüsü kurduğunu gelişmesi için kendilerinin ve üniversitede görev yapan görevlilerin büyük bir şevkle çalıştığını kaydetti.

Öğretim görevlisi Satılmış Çayır kendisine gösterilen güven ve destekten dolayı üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış'a teşekkür ederek, yeni bir çalışmasının da Mart ayında tanıtılacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim