• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Ahmet Atakan'ı anneler birlikte uğurladı

ODTÜ’deki protesto eylemlerine destek vermek için Hatay'da düzenlenen gösteride yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ahmet Atakan toprağa verildi. Cenaze töreninde Ali İsmail’in annesi, Ahmet Atakan’ın annesini teselli etmeye çalıştı.
HATAY - Kentte dün akşam düzenlenen gösteriler sırasında 22 yaşındaki Ahmet Atakan hayatını kaybetti. Atakan'ın ölüm nedeniyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. 
 
Ahmet Atakan'ın arkadaşları, "kafasına gaz kapsülü geldi" derken, polis ise "binadan düştü" açıklaması yaptı. Bu tartışmalar sürerken, ilk otopsi raporu da belli oldu.
 
Yaşamını yitiren Atakan'ın cenazesi sabah saatlerinde Antakya Devlet Hastanesi'nden alınarak otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Buradaki işlemlerinin ardından cenaze, defnedilmek üzere yakınları tarafından Hatay'a götürüldü.
 
0.20130910181137.jpg
 
ÖN RAPOR BELLİ OLDU
 
Cenazeyi alan Atakan'ın amcası Nevzat Atakan, Adli Tıp Kurumu raporunu gazetecilerle paylaştı.
 
Raporda, ölümün "künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği" belirtildi.
 
Atakan, detaylı raporun ise önümüzdeki günlerde çıkacağını vurguladı.
 
‘KAFASINDAN DARBE ALDI’
 
Öte yandan, 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
 
Yakınları ve arkadaşları, Atakan’ın başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.
 
Olayın ardından hastaneye giden CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de, Ahmet Atakan'ın başında darbe izi olduğunu ifade etti.
 
1.20130910181231.jpg
 
POLİS İDDİASI: ÇATIDAN DÜŞTÜ
 
Polis ise Ahmet Atakan’ın 3 katlı bir binanın çatısındaki güneş enerjisi panelini atmak isterken dengesini kaybedip düştüğünü bildirdi.
 
Konuyla ilgili internet sitesinden açıklama yapan Hatay Valiliği, şu ifadeleri kullandı:
 
"Saat 00.57 sıralarında Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimini tarafından 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir ambulans gönderilmiştir.
 
Ancak olay yerinde bulunan şahıslar yaralıyı kendi imkanları ile hastaneye götürmek istemiş, sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi'ne getirilen Ahmet Atakan isimli vatandaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir."
 
BAŞSAVCI: ATEŞLİ SİLAH BULGUSU YOK
 
Yazılı açıklama yapan Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını ifade etti.
 
Bölgedeki kamera kayıtlarının incelendiğini belirten Başsavcı Tezcan, görgü tanıklarının da dinlendiğini dile getirdi.
 
Tezcan, Adli Tıp’tan alınan ilk bilgilere göre, Ahmet Atakan’ın vücudunda “ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığının tespit edildiğini” kaydetti.
 
EMNİYET: MÜDAHALE YOK, YÜKSEKTEN DÜŞTÜ
 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:
 
"Kamuoyuna yansıyan polis kamerası görüntülerinde de şahsın yüksekten düştüğü anda ve öncesinde polis araçlarından saldırıda bulunanlara yönelik herhangi bir müdahale olmadığı ses ve görüntü incelemelerinden anlaşılmaktadır.
 
Adalet Bakanlığı yetkililerine dayanılarak verilen ilk otopsi sonuçlarından 'ölümün künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği' ifade edilmektedir.
 
İlk otopsi sonuçları bulgularına göre şahsın yüksekten düşme sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği değerlendirilmektedir."
 
Açıklamada; bilgi, belge ve görüntülerin yetkili makamlara iletildiği belirtildi.
 
Soruşturma başlatan İçişleri Bakanlığı, olayı incelemesi için müfettiş görevlendirdi.
 
ADLİ TIP'TAN SLOGANLARLA UĞURLANDI
 
Adli Tıp Kurumu önünde toplanan aralarında ölen gencin yakınlarının da bulunduğu bir grup, cenazenin Hatay'a gönderildiği sırada çeşitli sloganlar attı. Atakan'ın bazı yakınlarının gözyaşı döktüğü ve sinir krizi geçirdiği gözlendi.
 
'OĞLUM HALKI İÇİN DİRENDİ'
 
Ahmet Atakan'ın cenazesi öğle saatlerinde getirildiği Antakya'da Doğu Akdeniz Hastanesi morguna konuldu.
 
Daha sonra buradan yakınları tarafından alınan cenaze, Çekmece Belediyesi’ne ait araçla Uğur Mumcu Alanı'ndan geçirilerek, Çekmece beldesi Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evine getirildi.
 
2.20130910181342.jpg
 
Burada bir konuşma yapan Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, şunları söyledi:
 
"Oğlum halkı için direndi. Bu yolda canını verdi. Biz başından sonuna kadar oğlumuzun yanındaydık. Anne , 'Biz delikanlıyız , direneceğiz bu düzene karşı çıkacağız' diyordu. 'Ahmetimin acısını bana yaşatanlara Allah evlat acısı yaşatsın, yüreğim kanıyor. Ben bir anneyim, bütün annelerin yüreği yandı. Suriyeli anneler, Ethem'in annesi, Ali İsmail'in annesi, Abdullah'ın annesi, zalimlerin zulmünü yaşadı. Bütün annelerin ve öldürülen evlatlarının suçu barış istemekti”
 
Ahmet Atakan'ın tabutunun başında ağıt yakan annesi Emsal Atakan, oğlunun fotoğrafını da elinden bir an olsun bırakmadı.
 
Evin önünde anne Emsal Atakan ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
 
Ağıtlar yakan acılı annenin Ahmet Atakan'ın fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadığı görüldü.
 
3.20130910181418.jpg
 
ANNELER TABUTA BİRLİKTE SARILDI
Eskişehir'de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Emsal Atakan'ın yanına gelerek teselli etmeye çalıştı. İki anne birlikte tabuta sarıldı.
 
Cenaze daha sonra omuzlarda taşınarak sloganlar ve dualar eşliğinde Pınarbaşı Mahallesi mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Ahmet Atakan'ın cenazesi toprağa verildi.
 
Bu arada, cenaze törenine katılanların sık sık slogan attığı görüldü.
 
Cenaze törenine Atakan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ile kentteki Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert de katıldı.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim