• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Ahmet Ağaoğlu: Golf zengin sporu değil, halk sporudur

Ahmet Ağaoğlu: Golf zengin sporu değil, halk sporudur
Samsun'da deniz üzerine dolgu ile yapılan ve yüzde 80'i tamamlanan 9 çukurlu golf sahasında incelemelerde bulunan Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu,...

Samsun'da deniz üzerine dolgu ile yapılan ve yüzde 80'i tamamlanan 9 çukurlu golf sahasında incelemelerde bulunan Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, inşaatı devam eden sahanın dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Ağaoğlu, "Golf zengin sporu değil, halk sporudur." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan golf sahasının Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini başka illerde de benzerlerinin yapılacağını belirten Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bundan 1 yıl önce düşünce olarak başlayan bir arazinin üzerindeyiz bugün. Neredeyse tamamına yakını bitmiş bir golf sahasındayız. Gerçekten abartmıyorum bu dünyada bir rekor. Mayıs ayında proje çizimi başlayacak. Yaklaşık 8 ay içerisinde dolgusu, drenajı, çim ekimi ve diğer sistemleriyle 9 çukurlu bir golf sahası hizmete hazır bir hale gelecek. Mevcut çimin üzerine Mart ayının ortalarında final ekimi yapacağız. Eğer bir aksilik olmazsa 1 Temmuz'da Türkiye Golf Federasyonu "Federasyon Kupası" müsabakasıyla Samsun'daki sahamız hizmete girmiş olacak. Ben belediye başkanımızı yürekten teşekkür etmek istiyorum çünkü bir fitili ateşledi. Dünyadaki golf sahaların yarısından fazlası halk tipi golf sahalarıdır. Amerika gibi Avrupa ülkeleri gibi yerlerde bu sahaları belediyeler yapar. Golf zengin sporu değildir, halk sporudur. Yerel idarelerin teşvik ettiği sporlardır."

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğine değinen Ağaoğlu: "Bir de dolgu alan üzerine inşa edilen ilk golf sahası ve Karadeniz Bölgesi'nin ilk golf sahası. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na yetişmesi açısından da yapılacak müsabaka o olimpiyat tarihinde de bir ilk olmuş olacak. Bu kadar güzelliği bir arada yaşattığı için bize sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Samsun'da gördükten sonra Trabzon da bu işe el attı. Trabzon'da da önümüzdeki hafta bir golf sahasının inşaatı başlayacak. Cumhuriyetin ateşi olan Kurtuluş Savaşı'nın ilk fitili bu şehirde ateşlenmişti. Şimdi de golfun fitili de bu şehirden ateşlenmiş oldu." dedi.

Denizi doldurmanın zor ve masraflı olduğunu hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ise "Türkiye'de henüz golf bir halk sporu olarak algılanmıyor. Henüz dışardaki bir çocuk golf oynamıyor. Dünyanın gelişmiş şehirlerinde golf sahaları var ve çocukları sokakta golf oynuyor. Çocukları bırakın bel fıtığı, siyatiği olan yaşlı insanlar da golf oynuyor. Samsun gelişmişlik düzeyi bakımından dünyanın dersem çok iddialı olur belki ama Türkiye'nin sosyal donatıları bakımından en gelişmiş bir şehri olarak golf sahasını kendisine yakıştırdı. Bakanımız, valimiz ve federasyon başkanımızın teşvikleriyle denizin 430 dönüm alanı doldurarak 300 dönümüne 9 çukurlu saha yaptık. Şimdiden bu alanı 18 çukurlu saha yapmanın planlarını yapmaya başladık" ifadelerini kullandı.

Cihan

Ahmet Ağaoğlu: Golf zengin sporu değil, halk sporudur

Ahmet Ağaoğlu: Golf zengin sporu değil, halk sporudur

Ahmet Ağaoğlu: Golf zengin sporu değil, halk sporudur

Ahmet Ağaoğlu: Golf zengin sporu değil, halk sporudur

Ahmet Ağaoğlu: Golf zengin sporu değil, halk sporudur

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim