• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Ahlat’ta yeni öğretmenevi yapılacak

Ahlat’ta yeni öğretmenevi yapılacak
Bitlis'in Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ın girişimleri sonucu ilçeye 50 yataklı yeni bir öğretmenevi yapılacağı belirtildi.

Bitlis'in Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ın girişimleri sonucu ilçeye 50 yataklı yeni bir öğretmenevi yapılacağı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Çoban, zengin tarihi ve doğasıyla stratejik bir öneme sahip Ahlat'ta konaklamayla ilgili turizme yönelik çalışmaların yapıldığını vurguladı. Yakın zamanda inşaat çalışmalarının başlayacağını belirten Belediye Başkanı Çoban, "İlçemiz, Türkiye'de kültür turizminin çok önemli adresidir. Yani UNESCO Dünya Mirasına aday bir ilçedir. Buradaki eserler nasıl ülkemizi bilgilendiriyorsa, dünya mirasını da bilgilendiren bir zenginliğe ve hüviyete sahiptir. Aynı zamanda inanç ve doğa turizmi var. Böyle stratejik bir turizm merkezinin de en önemli sorunlarından biri de altyapı dediğimiz konaklama sorunuydu. Müstecir elinde bulunan Selçuklu Otelimiz vardı. Otelimiz meclis gündemine de alınarak tamamı satın alındı. Yüzde yüz Ahlatlının oldu. Buranın tamir ve tadilat işleri bittikten sonra hizmete açacağız. Aynı zamanda geçmiş dönemde yapılan Selçuklu Bölgesi Kültür Temalı Eylem Planı içerisinde ilçemiz için ön gördüğümüz bir öğretmenevi projemiz vardı. Bununda turizme çok katkı sağlayacağına inanıyorduk. Geçen ay Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz Beyi ziyaret ettim. Bu ziyaret esnasında da böyle bir talebim oldu. Ahlat'a ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Önemli bir karar verdi ve hemen Ahlat'ta öğretmenevi yapımını kararlaştırdı. Daha sonra Milletvekilimiz Sayın Vedat Demiröz Beyle de görüştük. Hep beraber ortak bir çalışmayla ilçemize yeni bir öğretmenevini kazandırmış olduk. Artık 50 yataklı yeni bir öğretmenevini Ahlat'a inşa edeceğiz" dedi.

"Çanakkale gibi Ahlat'a da geziler düzenlenecek"

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Bitlis Valisi ve İlçe Kaymakamı ile birlikte Çanakkale gibi Ahlat'a da geziler düzenlenmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Belediye Başkanı Çoban, "Bitlis Valimiz Ahmet Çınar, Ahlat Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu ile istişare ederek, Çanakkale gibi Ahlat'a da geziler düzenlenmesini sağlamaktı. Yani enstitüler, gençlik birimlerinin bulunduğu tüm adresler ilçemizi Çanakkale gibi ziyaret etsinler. Vali Bey, İçişleri Bakanımızla da temasa geçti. Bir gençlik kampının Ahlat'a kurulmasına karar verildi. Bu da inşallah şehir stadyumumuzun yanında bulunan arsamız üzerinde 4 yıldızlı otelle birlikte gençlik kampı ilçemize kurulacaktır. Kısacası bu gelişmeler ve belediyemizin konuk evleriyle birlikte ilçemiz turizme en güzel şekilde hizmet verecek kapasiteye ve kaliteye kavuşacaktır. İlçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Yeni öğretmenevinin inşası yaz ayı itibariyle başlatılır. Çünkü karar çıktı ve yatırım programına alındı. Buradan Sayın Bakanımıza ve ilgisinden dolayı Milletvekilimiz Vedat Demiröz'e teşekkür ediyorum. Gençlik kampının da kararı alındı. Vali Beye, Kaymakam Beye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yakın bir süre zarfında bunların inşası başlayacaktır. Bizde gerekli çalışma kararlarını meclisimiz olarak hazırlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim