• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ahlat’ta yeni bir taziye evi açıldı

Ahlat’ta yeni bir taziye evi açıldı
Bitlis'in Ahlat ilçesinde "Ulu Camii Taziye Evi" adıyla yeni bir taziye evi açıldı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde "Ulu Camii Taziye Evi" adıyla yeni bir taziye evi açıldı.

İlçenin Aşağı Çarşısında bulunan Ulu Camii'nin hemen altında yer alan taziye evinin açılışına Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, din görevlileri, cami cemaati ve vatandaşlar katıldı. Erkizan Mahallesi Camii, Minare ve Mezarlıklar Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nuri Şerefoğlu, Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu ve beraberindeki cemaat, taziye evini gezdirerek bilgi aldı.

Taziye evini gezenler, her şeyin oldukça güzel olduğunu ve önemli bir eksikliğin giderildiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Müftü İmamoğlu ise, Ahlat'ta 32 camii bulunduğunu belirterek, "Nüfusa göre Türkiye'nin belki en fazla oran olarak cami düşen ilçelerimizdendir. Bu konuda halkımız oldukça duyarlıdır. Sağ olsunlar hemen hemen her mahallede bir iki camimiz bulunmaktadır. Tabi burada önemli olan bu camilerimizi cemaatle süslemektir. Vatandaşlarımızı ve gençlerimiz camilerimize getirebilmek, ders verebilmek bizim için çok önemlidir. Ulu Camimiz de ilçedeki en büyük camilerimizden bir tanesidir. Bu camimiz programların yapıldığı, 5 vakit cemaatinin bol olduğu bir camimizdir. Ama ilçemizin bu aşağı kısmında taziye evimiz bulunmamaktaydı ve büyük bir eksiklik olarak görülmekteydi. Sağ olsun dernek başkanı Nuri Şerefoğlu çok büyük gayret gösterdi ve caminin her türlü ihtiyacı ile oldukça ilgilendi. Burayı da faaliyete geçirmek için ciddi bir uğraş içerisine girdi. Bizde karınca kararınca elimizden geldiği kadar destek vermeye çalıştık, ama en büyük çaba ve gayreti dernek başkanımız gösterdi. Tabi buranın masrafını Yaşar Ayber kardeşimiz üstlendi. 125 bin TL'ye yakın buranın bir masrafı oldu ve bu masrafın yüzde 99'unu Yaşar Ayber kardeşimiz üstlendi. Tabi ufak tefek eksiklikleri de başkanımız, akrabaları, cami cemaati ve vatandaşlar karşıladı. Çok mükemmel bir taziye evi olarak şimdi hizmete girdi" dedi.

Ahlat’ta yeni bir taziye evi açıldı

Ahlat’ta yeni bir taziye evi açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim