• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Ahlat’ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Ahlat’ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Verilecek
Bitlis'in Ahlat İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunulan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi"...

Bitlis'in Ahlat İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunulan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi" kabul edildi.

Ahlat ESO'nun onaylanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi" kapsamında 90 kişiye girişimcilik kursu verilecek. Ahlat ESO Başkanı Mesut Şeker ve Başkan Yardımcısı Zafer Koç, proje kapsamında ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir ile protokol imzaladı. Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat ESO Başkanı Mesut Şeker, "Proje kapsamında Ahlat Aile Destek Merkezi (ADEM) ile yapılan protokolle 30 kursiyere, Ahlat Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nden 30 kişiye ve 29 yaş altı 30 gence girişimcilik kursu verilecek. Toplamda projemiz kapsamında 90 kişiye kurs verilecek. Kurslarımız 18 Nisan 2016 tarihinde başlayarak 17 Mayıs 2016 tarihinde bitecek. Gençlerimizin, engellilerin ve bayanların bir an önce iş hayatına atılmalarını sağlamak için bu girişimde bulunduk. Ayrıca oda imkanlarımız dahilinde de 30 kişiye girişimcilik kursu verdik. Bunların yanı sıra Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ın destekleriyle 30 kişilik bir kursuda bitirmiş bulunmaktayız. Verdiği desteklerden dolayı Ahlat Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Eşref Aslan ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ise mayıs ayının sonlarına doğru başlayarak haziran ayı ortalarına kadar sürecek olan ortaklaşa bir kurs açmayı planlıyoruz. Bu konuda da İŞKUR İl Müdür Vekilimiz Eşref Aslan'a ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Odamıza başvuruda bulunan 550 kişiden 200'ü belge almış olacak. Kalanlara ise imkanlarımız dahilinde açılacak kurslarla belge verilecektir. Şu an için biten kurslar ve başlayacak olanlarla birlikte 200 kişi girişimcilik belgesi alacaktır. Oda olarak çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Ahlat’ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Ahlat’ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Ahlat’ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim