• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ahlat’ta Kan Bağışı Kampanyası

Ahlat’ta Kan Bağışı Kampanyası
Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından Bitlis'in Ahlat ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından Bitlis'in Ahlat ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Selçuklu Çarşısı'nda kurulan kan bağışı TIR'ında Kızılay Van Bölge Kan Merkezi'nden gelen 1 doktor, 3 flebotomist personeli ve 1 yardımcı hizmetli ile gün boyunca vatandaşlardan kan bağışı toplandı. TIR'da görevli doktor Sinan Karakuş, rutin olarak üç ayda bir kan bağışı aldıklarını belirterek, "Kan bağışında bulunan vatandaşlar ilk önce bir form dolduruyor. Daha sonra kan değeri, tansiyon, nabız, ateş ve kilo değerlerine bakıldıktan sonra doktor tarafından değerlendirilerek kan bağışı alınıyor. Bizde bu değerleri normal olan vatandaşlarımızdan gün boyu kan bağışı topladık. Ahlat halkı kan bağışına çok duyarlıdır. Her zaman kan bağışına yüksek katılım sağlayan yerlerin başında geliyor. Fakat kış mevsimi ve soğuk havadan dolayı bu sefer katılımda düşüş var. Kan bağışı TIR'ımız oldukça sıcaktır. Vatandaşlarımız soğuk diye gelmemezlik yapmasınlar, herkesi kan bağışına bekliyoruz. 2 gün boyunca Ahlat'ta kan bağışı toplayacağız" dedi.

Türk Kızılay Van Bölge Kan Merkezi olarak Bitlis, Van, Muş, Hakkari, Ağrı ve Iğdır ili ile ilçelerinde vatandaşlardan aldıkları kanla bölgede bulunan hastanelerin kan ihtiyacını karşıladıklarını anımsatan doktor Sinan Karakuş; "Kanın tek kaynağı insandır. İnsandan başka kimseden temin edilemiyor. Bölgemiz kan ihtiyacı fazla olan bir bölge. Bizde kan ihtiyacını karşılamak için her ay düzenli bir şekilde kan bağışı topluyoruz. Hedefimiz ayda 2 bin ünite kan toplamaktır. Bunun için bölge halkımızdan kan bağışlarına daha da önem vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise, kan vermenin hem sağlık açısından hem de insanlık açısından büyük önem taşıdığını kaydederek, "Bizlerde bu bağışa katkıda bulunmak için kan bağışında bulunduk. İnşallah bu bağışlarımız yerini bulur, ihtiyaç sahiplerine ulaşır. Herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" dediler.

Ahlat’ta Kan Bağışı Kampanyası

Ahlat’ta Kan Bağışı Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim