• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Ahlat’ta "Kamu İhale Kanunu Eğitimi" Verildi

Ahlat’ta "Kamu İhale Kanunu Eğitimi" Verildi
Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı tarafından yürütülmekte olan proje kapsamında, Kaymakamlık ve bağlı kurumlardan katılan 25 personele verilen "Kamu...

Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı tarafından yürütülmekte olan proje kapsamında, Kaymakamlık ve bağlı kurumlardan katılan 25 personele verilen "Kamu İhale Kanunu Eğitimi" sona ererken, eğitimi başarıyla tamamlayan 25 personele ise sertifika verildi.

4 gün devam eden eğitim program Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı Murat Karasu tarafından verildi. Ahlat Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreni öncesinde bir konuşma yapan Mali Hizmetler Uzmanı Murat Karasu, günde 6 saatlik 4 gün devam eden bir eğitim programı verildiğini belirterek, "Eğitimimiz süresince Ahlat Kaymakamlığı ve bağlı kurumlardan katılan personellere kamu ihalelerine yönelik bir eğitim verdik. Eğitimlerimiz genel olarak, ağırlıklı kısmı mali mevzuatta ihalenin yeri, doğrudan temin ve pazarlık usulüydü. İlçelerde en çok kullanılan usuller bunlar olduğu için bu konulara ağırlık verdik. Eğitim kapsamında ki konularla ilgili uygulama örnekleri yaptık. Uygulama örnekleri ile arkadaşların takıldıkları yerler varsa onlara çözüm bulmaya çalıştık. Bu şekilde de eğitimimiz tamamladık. Eğitimimiz günde 6 saat olmak üzere 4 gün devam etti. Eğitimi tamamlayan 25 kişiye sertifika verdik" dedi.

Ardından bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, Kamu İhale Kanunu'nun hassasiyetine dikkat çekerek, "Devlet işlerini idame ettirirken, bir kamu hizmeti yürütürken tabi bir bütçede yönetiyor. Bütçenin de bir bacağı geliri oluştururken, bir bacağı da harcamayı oluşturur. Mecellede bir hüküm vardır. Derler ki; "Usul esasa mukaddimdir." Yani usul esastan önce gelir. Biz yeterince dürüst olabiliriz, hakkı hak sahibine veriyor olabiliriz fakat bunu da evrak üzerinde göstermemiz lazım. Devlet ihale mevzuatı ile alakalı 2 temel esas kanun var. Bunlardan bir tanesi hepimizin bildiği 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu birde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu var. Ama bu işin omurgasını 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu oluşturur. Aslında hepimizin genel itibariyle bildiğimiz bir mevzuat. Fakat bazen ayrıntıda hatalar yapılabiliyor. Kurumlar farklı metotları uygulamış olabiliyor. Burada hem uygulama birlikteliği olsun hem de yaptığımız işin sağlamasını tekrar görmek istedik. Bizim için en hassas mevzulardan bir tanesini Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ile beraber siz değerli arkadaşların dahada uzmanlaşması için böyle bir proje hazırladık. Projemiz de kabul gördü. Yaklaşık 4 gündür Murat Karasu hocamız sizlerle birlikteydi. Umarım sizlere ve ilçemize hayırlı olmuştur" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitim programını başarıyla tamamlayan 25 personele Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Mali Hizmetler Uzmanı Murat Karasu tarafından sertifikaları verildi.

Daha sonra çekilen hatıra fotoğrafının ardından düzenlenen sertifika töreni sona erdi.

Ahlat’ta "Kamu İhale Kanunu Eğitimi" Verildi

Ahlat’ta "Kamu İhale Kanunu Eğitimi" Verildi

Ahlat’ta "Kamu İhale Kanunu Eğitimi" Verildi

Ahlat’ta "Kamu İhale Kanunu Eğitimi" Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim