• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Ahlat’ta “Her Kur’an Kursunun Ve Her Caminin Bir Yetim Kardeşi Var" Kampanyası

Ahlat’ta “Her Kur’an Kursunun Ve Her Caminin Bir Yetim Kardeşi Var" Kampanyası
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen işbirliği ile hayata...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen işbirliği ile hayata geçirilen "Her Kur'an Kursunun ve Her Caminin Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyası Bitlis'in Ahlat ilçesinde de başladı.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, müftülük, Kur'an kursları ve camiler olarak kampanyaya destek verdiklerini ve yetimleri sahiplenmeyi amaçladıklarını belirtti. Müftü İmamoğlu, "Şu anda Türkiye'nin komşu ülkelerinde iç savaşlar yaşanmakta ve yüzlerce çocuk, öksüz ve yetim kalmakta. Bu ülkelerdeki yetim çocukların sahipsiz kalmaması adına İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen'in ortak girişimiyle tüm il ve ilçelerde hayata geçirilen "Her Kur'an Kursunun ve Her Caminin Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasını Ahlat'ta da başlattık. 15 Aralık tarihinde yaptığımız din görevlileri toplantısında bu kampanyayı ilçemizdeki Kur'an kurslarında ve camilerde görev yapan din görevlilerimize anlattık. Toplantıya katılan İHH Ahlat Temsilcisi Emrullah Erkan tarafından da imamlarımıza ve din görevlilerimize sunum yapıldı. İlçemizdeki Kur'an kurslarımızı da ziyaret ederek kampanyanın detaylarını birebir anlatmaya başladım. Yetimlerimize sahip çıkılması konusunu anlatıyorum. Amacımız, her camimizin ve her Kur'an kursumuzun en az ayda 100 TL toplayarak bir yetime destek çıkması. Bu kampanyada her caminin ve Kur'an kursunun bir yetimi olacak ve toplanan paralar İHH'nın aracılığı ile belirlenen yetimlere ulaştırılacak" dedi.

Peygamber Efendimizin (sav) "Kim bir yetimin bir ihtiyacını giderip sevindirirse cennette benimle komşu olacaktır" hadisi şerifini de hatırlatan Müftü İmamoğlu, "Bu kampanyayı Kur'an kurslarımızda ve camilerimizde anlattık. Olumlu tepkiler geldi. Bu kampanyayı cuma vaazımızda da dile getirerek, halkımıza anlatacağız. Biz sadece müftülük olarak ayda 6 yetime sahip çıkmayı düşünüyoruz. Bunun dışında cami ve Kur'an kurslarımızın destekleriyle de umuyorum ki Ahlat'ta ayda 25 yetime sahip çıkacak bir potansiyel sağlamayı düşünüyoruz. Amacımız, özellikle Suriye, Irak, Somali ve Sudan gibi iç savaşların yaşandığı yerlerde yetim kalan kardeşlerimize bir nebze olsun sahip çıkmak, onlara yardımcı olmaktır. Ahlat halkımızdan da ciddi manada destek bekliyoruz. Duyarlılıklarından ötürü İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı'na da teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim