• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Ahlat’ta E-sertifika Toplantısı

Ahlat’ta E-sertifika Toplantısı
Bitlis'in Ahlat İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) işbirliğiyle Ahlat'taki esnaflara yönelik "İşveren ve İşveren...

Bitlis'in Ahlat İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) işbirliğiyle Ahlat'taki esnaflara yönelik "İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri E-Sertifika Programı" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ahlat Yatılı Bölge Okulu (YBO) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya TATSO Yönetim Kurulu üyesi Muhsin Hacıyusufoğlu, Ahlat ESO Başkanı Mesut Şeker ve Ahlatlı esnaflar katıldı. İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri E-Sertifika Programı ile ilgili bilgilendirmeyi TATSO Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet yaptı. Yapılan bilgilendirme toplantısında sertifika programının temel hedef kitlesinin hâlihazırda ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerindeki işveren veya işveren vekilleri olduğu ifade edilirken, ancak gelecekte bu konumda olabilecek kişilerin de programa katılarak belge alabilecek ve daha sonra belirtilen kapsamdaki iş yerinde işveren veya işveren vekili olma durumlarında işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendilerinin yürütebileceğini ve ayrıca bu alana merak duyan 18 yaşından büyük herkesin programa katılarak eğitim alabilecekleri ifade edildi.

Anadolu Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında hazırlanan "İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programı'na başvuruların 15 Ocak 2015 Cuma günü sona ereceğini kaydeden TATSO Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet, "Anadolu Üniversitesi'nce yürütülen sertifika programıyla, ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerindeki işveren veya işveren vekillerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunumuna ilişkin eğitim verilmesi ve bu eğitimin belgelendirilmesi amaçlanmaktadır. Böylece söz konusu işveren veya işveren vekilleri kendi iş yerinde bu hizmetleri kendileri yürütebileceklerdir. Katılımcıların başarılı olabilmesi için sınavdan 100 tam puan üzerinde 50 puan alması gerekmektedir. Başarılı olan katılımcılar İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren Veya İşveren Vekili Eğitimi Tamamlama Belgesi almaya hak kazanacaktır. Sınav sonuçları ayrıca Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İSG-KATİP sistemine eklenerek işveren veya işveren vekilinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilmesi sağlanmaktadır" dedi.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Ahlat’ta E-sertifika Toplantısı

Ahlat’ta E-sertifika Toplantısı

Ahlat’ta E-sertifika Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim