• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Ahlat’ta, DAP Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Ahlat’ta, DAP Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi'nin proje destekleriyle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi'nin proje destekleriyle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Ahlat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve Halk Eğitimi Merkezi Abdurrahman Gazi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül, Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların idarecileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konuşmasına, kurumun kuruluş amacı hakkında bilgiler vererek başlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, DAP İdaresine bağlı 14 ilin bulunduğunu belirterek, görevlerini, "DAP kapsamında bulunan illerdeki yatırımların gerektirdiği; araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle bölgenin kalkınmasını hızlandırmaktır" şeklinde sıraladı.

"Uygulayıcı kuruluşların hazırlamış oldukları projelere para aktarıyoruz. Muhatabımız olan kuruluşların proje hazırlama kapasitesi ise bizim için çok önemli." diyen Başkan Demir, "İdaremiz uygulayıcı bir kuruluş değildir. Bölgede, İl özel idarelerine, büyükşehir belediyelerine, üniversitelere ve kamu kuruluşlarına yatırım programımızda yer alan kuruluşlarla sınırlı olmak kaydıyla bize gelen projelere finansman desteği sağlıyoruz" dedi.

Başkan Demir, İdare olarak bugüne kadar, Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama, Hayvan İçme Suyu (HİS) göleti, sıvat imalatı ve dağıtımı, Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarları, Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi, Ziraat ve Veterinerlik Fakülteleri olan üniversitelerin Araştırma ve Uygulama Birimleri, Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi, DAP Bölgesinde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi ile semt ve kent kütüphanelerinin kurulumu gibi program ve projeleri desteklediklerini ifade etti.

Sunumun ardından, toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Ahlat’ta, DAP Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Ahlat’ta, DAP Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim