• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Ahlatlı Taksicilerin "Korsan" Tepkisi

Ahlatlı Taksicilerin "Korsan" Tepkisi
Bitlis'in Ahlat ilçesinde hizmet veren Selçuklu Taksi Durağı şoförleri, korsan taksicilerin işlerine engel olduğunu belirterek, yetkililerden bu konuda yardım...

Bitlis'in Ahlat ilçesinde hizmet veren Selçuklu Taksi Durağı şoförleri, korsan taksicilerin işlerine engel olduğunu belirterek, yetkililerden bu konuda yardım istediler.

İlçenin Yukarı Çarşı Meydanı'nda bulunan Selçuklu Taksi Durağı çalışanları, korsan taksiciler yüzünden iş kayıplarının oldukça fazla olduğunu vurgulayarak, bu nedenle birçok taksicinin bazı günler siftah dahi etmeden eve dönmek zorunda kaldığını ifade ettiler. Selçuklu Taksi Durağı çalışanlarından Mesut Ataş ve Güven Kazgöl, taksicilerin yılda yaklaşık 2 bin TL civarında vergi ve sigorta giderlerinin olduğunu hatırlatarak, korsan taksicilerin ise vergi ödemeyerek haksız bir kazanç elde ettiklerini söyledi. Taksiciler, ilçede yıllardır korsan taksicilik yapan şahıs ve plakaları bildiklerini ifade ederek, "Ahlat'taki ticari taksicilerin birçoğu korsan taksicilerden şikayetçi. Bu konuyla ilgili herhangi bir çözüm yolu bulamadık. Bu durakta 10 taksi şoförü çalışıyor. Bunu samimiyetle söylüyorum. Çoğu zaman bazı taksici arkadaşlarımız evlerine siftah dahi etmeden gidiyor. Ayrıca ticari taksicilerin yılda 2 bin TL sigorta olmak üzere birçok gideri oluyor. Bizler devletimize vergi öderken, korsan taksicilerin böyle bir gideri olmuyor. Bu konuda yetkililerin bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Tespit ettiğimiz korsan taksiciler hakkında ise gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Selçuklu Taksi Durağı çalışanları, taksimetre düzenlemesinde de büyük zorluklar çektiklerini vurgulayarak, "Taksimetreleri düzenlemek için bizleri Van ve Batman illerine gitmek zorunda bırakıyorlar. Bitlis bölgesinde bu işle uğraşan bir yetkili tek var. Fakat orada taksimetreyle ilgili bazı güncellemeler yapılamadığı için Van ve Batman'a gitmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda da yetkililerden destek bekliyoruz" şeklinde konuştular.

Ahlatlı Taksicilerin "Korsan" Tepkisi

Ahlatlı Taksicilerin "Korsan" Tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim