• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Ahlat Belediyesi Engelliler İçin Camilere Tekerlekli Sandalye Aldı

Ahlat Belediyesi Engelliler İçin Camilere Tekerlekli Sandalye Aldı
Bitlis'in Ahlat Belediyesi, ilçedeki engelli vatandaşların camilerde ibadetlerini daha rahat yapmalarına imkan sağlamak için temin ettiği sandalyeleri Ahlat...

Bitlis'in Ahlat Belediyesi, ilçedeki engelli vatandaşların camilerde ibadetlerini daha rahat yapmalarına imkan sağlamak için temin ettiği sandalyeleri Ahlat Müftülüğü'ne teslim etti.

Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret ederek örnek çalışmasından dolayı tebrik etti. Müftü İmamoğlu, Başkan Çoban'ın örnek tavrından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Öncelikle başkanımıza bu nazik ve onurlu davranışından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemiyor. Cami ve Kur'an kursu yapım onarımlarında destek çıkmıştı ve çıkıyor. Engelliler için alınan beş adet sandalyeyi bizlerde başkanımız adına camilerimize teslim edeceğiz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın başımıza neler geleceği belli değil. İslam dini insanlığa, insanoğluna çok değer vermiştir ve imtihan olarak da insanoğlunu çeşitli şekillerde sınamaktadır. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza da eşrefi mahlukat gözüyle bakmak lazım, yaratılmışların en şereflisi olarak bakmak lazım. Sıkıntılarını gidermek lazım. "Kim bir mümin kardeşinin sıkıntısını giderirse Rabbimde onun bir sıkıntısını giderir" buyuruyor Peygamber Efendimiz. İnşallah rabbim bu vesile ile başkanımızın yolunu açık eder, işlerini kolaylaştırır. Hizmetlerinde güçlü ve emin kılar. Engelliler Haftası'nda Sayın Çoban bizi arayarak, "hocam bizler engelli kardeşlerimizin camilerde ibadetlerini daha rahat yapabilsinler diye engelli sandalyelerinden alacağız. Sizin de yardımınız olur mu" denildi. Tabi bu konuşma, böyle bir teklif bizleri mutlu etti ve hatta bizim görevimiz olan bir alanda başkanımızın konuya el atması bizleri onurlandırdı. Örnek bir çalışma, örnek bir belediyecilik çalışması. Başkanımızın bu örnek tavrı bizleri duygulandırdı. Bizlerde bu konu vesilesi ile kendimize geldik. Camilerimizde rampa var mı, sandalye var mı diye kendimi bu konuda sorumlu hissettim. Bütün camilerimizi tek tek kontrol edeceğiz ve inşallah engelli kardeşlerimiz için camilerimize engelli rampalarını yaptıracağız. Başkanımızın bu örnek tavrı bizlere de sorumluluklarımızı hatırlattı. Bu konuda da yine Ahlat Belediye Başkanımız A. Mümtaz Çoban Beye çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, Müftü İmamoğlu'nun yaptığı başarılı çalışmaları hatırlatarak, "İlçe müftümüzün vatandaşlarımızın ibadetlerini daha sağlıklı yapmaları adına ortaya koyduğu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda bir taraftan halkımızın manevi cephesinin gelişmesi için ortaya koymuş oldukları çalışma diğer taraftan ibadetlerini sağlıklı yapmaları adına ortaya koymuş oldukları özveri ve gayret gerçekten taktire şayandır. İnsanların hürriyetlerinin içerisinde din ve vicdan hürriyeti en önemli boyutu taşıyor. Bu vesile ile de herkesin ibadetini sağlıklı yapabilmesi için bizler mahalli idare olarak üzerimize düşen gayreti ortaya koymalıyız. Buna katkı sağlamalıyız. Elbette Diyanet İşleri Başkanlığı elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Fakat bizlerde mahalli idareler olarak çorbada tuzumuz olsun istedik. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığımızın her zaman yasalar gereğince yanında olmayı görev bileceğiz. Zaman zaman insanlarımızın hürriyetlerine maniler olmuş çoğu yerde insanlarımız ibadetlerini yapamamışlardır. Bu insanlarımızın engelli olmasına gerek kalmaksızın bu engeller oluşmuş. Şimdi bizlerde diyoruz ki hiçbir vatandaşımızın ibadetini camilerde yapmasına engel olmaksızın, o engeller nelerse onları aşmak adına ilçe müftümüzle beraber ibadethanelerimize rampalar yaparak, araçlar alarak önlerinde ne engel varsa aşmak adına engelsiz bir yaşam sloganı ile devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin ibadetlerinde, dualarında bizleri de unutmamaları dileği ile Cenab-ı Hak hayrı dokunan ve emeği geçen herkesten rahmetini esirgemesin, hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi.

Konuşmaların ardından Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ilçedeki engelli vatandaşların camilerde ibadetlerini daha rahat yapmalarına imkan sağlamak için temin ettiği engelli sandalyelerini Ahlat Müftülüğü'ne teslim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim