• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ahıska Türklerinin 3. Kafilesi Erzincan’a Ulaştı

Ahıska Türklerinin 3. Kafilesi Erzincan’a Ulaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilecek olan Ahıska Türklerinin üçüncü kafilesi Erzincan'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin üçüncü kafilesini Havaalanında Vali Süleyman Kahraman karşıladı.

46 aileden oluşan 171 Ahıska Türkünü Erzincan Havaalanında Vali Süleyman Kahraman, Kızı Rabia Kahraman, Vali Yardımcıları ve kurum müdürleri çiçekler ile karşıladı.

Üzümlü ilçesinde TOKİ tarafından yapılan ve dubleks villa konutlarına yerleştirilen 46 Ahıska Türkü aile duygularını "yıllardır çektiğimiz özlem sonunda bitti. Türkiye'mize kavuştuk. Bu özlemi sonlandıran Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz."diyerek ifade ettiler.

Yaşlı, genç, çocuk olmak üzere her bir Ahıska Türkü ile tek tek kucaklaşan Vali Kahraman, "Öz Vatanınıza hoş geldiniz" dedi.

Evlerinde tüm eşyaları önceden alınarak hazır hale getirilen Ahıska Türkleri Havaalanında karşılaştıkları sıcak karşılama için Vali Süleyman Kahraman'a teşekkür ederek, kendisi ile kucaklaştılar.

Ukrayna'dan gelen 46 aileyi Erzincan Havaalanında karşılayan Vali Süleyman Kahraman uçaktan inmeye çalışan ailelerin küçük fertlerini kucağında taşıyarak, ailelere yardım etti. Uçaktan inen bir yaşlı teyze okumuş olduğu şiirle kendisini karşılamaya gelenlere duygulu anlar yaşattı. Küçük çocukların ise üzerlerine giyinmiş oldukları türk bayraklı tişörtler ise kendilerini karşılamaya gelenler tarafından alkış aldı.

Vali Süleyman Kahraman yapmış olduğu açıklamada yıllardır serhadı bekleyen soydaşlarımıza öz vatanlarından kucak açtıklarını belirterek, "Büyük bir heyecan yaşıyoruz. Ahıskalı soydaşlarımızın kuruyan yaprak gibi Dünyanın her yerine savrulduklarını biliyoruz. Yıllardır serhadı bekleyen soydaşlarımıza öz vatanları Türkiye'den kucak aştık. Ahıskalı soydaşlarımızın hayatlarını yakından biliyoruz. Onların yaşamış olduğu heyecanı bizde yaşadık. Onlar şuanda asıl vatanlarına kavuştular. Biz burada soydaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını iğneden ipliğe kadar karşılıyoruz. Kendilerini öz vatanları gibi rahat ettirmeye çalışacağız. Bu konuda her türlü tedbiri aldık. Bugün uçakla 46 aileden oluşan 171 kişi geldi. Yarın da 307 kişi ilimize gelecek. Soydaşlarımız kafile kafile gelmeye devam edecek. Onlar öz yurtlarına geldikleri için misafir değiller. Bizim gibi en yakın zamanda Türk vatandaşı olacaklar. Yıllarca çekmiş oldukları sıkıntı ve zulümlerde bitmiş olacak. Bu kardeşlerimiz Ukrayna'da ki savaş bölgesinden etkilendiler. Bizlerde onların bu sıkıntılarını biran önce hafifletilmesi için çalışıyoruz. Soydaşlarımızın ülkemize kabulünde en büyük katkıyı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015 yılında Ahıska Türkleri Başkanı ile görüşmesi sonucunda yapıldı.. Sayın Başbakanımızın, Başbakan Yardımcılarımızın ilgili bakanlarımızın da çok büyük katkıları var. Bizler de il valisi olarak, ilçe kaymakamı yine belediye başkanı olarak soydaşlarımızı öz vatanlarında rahat ettirmek için her türlü gayretler içerisinde olacağız."dedi.

Ahıska Türklerinin 3. Kafilesi Erzincan’a Ulaştı

Ahıska Türklerinin 3. Kafilesi Erzincan’a Ulaştı

Ahıska Türklerinin 3. Kafilesi Erzincan’a Ulaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim