• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ahıska Türkleri Üzümlü İlçesine Yerleştirilecek

Ahıska Türkleri Üzümlü İlçesine Yerleştirilecek
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Üzümlü ilçesine yerleştirilecek olan Ahıska Türkleri için hazırlanan...

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Üzümlü ilçesine yerleştirilecek olan Ahıska Türkleri için hazırlanan konutlarda incelemede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan getirttirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilecek olan Ahıska Türkleri için hazırlanan TOKİ konutlarında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Vali Süleyman Kahraman, Vali Yardımcıları Fatih Kaya, Ahmet Türköz, Üzümlü İlçe Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ile birlikte konutlarda devam eden çalışmalarla ilgili olarak incelemelerde bulundular.

Şehir merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan ve 6 bin 900 merkez nüfusu ile Erzincan'ın en kalabalık ilçesi olan Üzümlü ilçesine TOKİ tarafından yapılan dubleks villa konutlara yerleşecek olan Ahıska Türkleri için evler tüm eşyaları ile hazırlanıyor. Vali Kahraman'ın talimatıyla Üzümlü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından evlerin tüm eşyaları ve kışlık yakacakları alınarak ilk kafile olan 150 aile toplamda 668 kişi Aralık ayı sonunda konutlara yerleştirilecek. Toplamda yerleşecek olan 580 aile yaklaşık 3 bin kişi ise 2016 yılı içerisinde yerleşecek.

Konutlarda yapılan çalışmaları ve yerleştirilen eşyaları yerinde görmek için ilçeye giden Vali Süleyman Kahraman, hazır hale gelen konutları gezerek eşyaları tek tek inceledi. Yapılan çalışmalar hakkında İlçe Kaymakamı Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı'dan bilgi alan Vali Kahraman, gelecek olan misafirler için tüm hazırlıkların yapıldığını ifade etti. Burada açıklamada bulunan Vali Süleyman Kahraman; "Devletimizin politikası gereği soydaşlarımız olan Ahıska Türklerine kucağımızı açtık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi ve desteğiyle Ahıska Türk'ü 580 aileyi Üzümlü'ye kabul ediyoruz. İlk etapta 150 aile gelecek buraya. Tüm ailelerin durumuna göre evleri dayadık döşedik. Onların gelmesini bekliyoruz. . Onlar bizim soydaşlarımız. Ukrayna'da hangi şartlar altında, ne gibi zorluklar içinde bulunduklarını biliyoruz. Onları burada sıcak bir aile ortamında kabul edeceğiz." diye konuştu.

Ahıska Türkleri Üzümlü İlçesine Yerleştirilecek

Ahıska Türkleri Üzümlü İlçesine Yerleştirilecek

Ahıska Türkleri Üzümlü İlçesine Yerleştirilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim