• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Ahıska Ailelerden Vali Kahraman’a Alkış Tufanı

Ahıska Ailelerden Vali Kahraman’a Alkış Tufanı
Erzincan Valiliği, Üzümlü Belediyesi ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nce (DATÜB) Ahıskalı ailelerin Erzincan'a gelişinde emeği geçenlerin onuruna...

Erzincan Valiliği, Üzümlü Belediyesi ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nce (DATÜB) Ahıskalı ailelerin Erzincan'a gelişinde emeği geçenlerin onuruna yemek programı tertiplendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri için düzenlenen buluşma programına Erzincan AK Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Vali Süleyman Kahraman, Eşi Muhsine Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üzümlü İlçe Kaymakamı Fatih Acar,Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, protokol mensubları ile Ahıskalı aileler katıldı. Gerçekleştirilen buluşma programına Eşi Muhsine Kahraman ile birlikte giren Vali Kahraman ve eşini Ahıska aileleri büyük bir alkış tufanı ile karşıladı.

Düzenlenen program protokol konuşmalarından ilk olarak konuşan Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov yaptığı konuşmada; Türkiye Devletinin, Ahıska Türklerinin dualarında olacağını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bizim sonsuz teşekkürümüz var. Çünkü milletimizi 20 Martta yeni bir sayfa açıldı. O sayfayı bizim Sayın Cumhurbaşkanımız açtı. Bizim milletin duası hem Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde olacak hem de Türkiye Devletimizin üzerinde olacak. Hem de bütün burada ki vekillerimizin, valilerimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, Erzincan da yaşayan bütün kardeşlerimizin üzerinde olacak inşallah. Allah'a şükür sizin gibi sıcakkanlı sizin gibi doğrudan anlayışlı doğrudan bize emek veren, destek veren dostlarımızın yanına geldik. Ben tüm Ahıskalılar adına sizlere sonsuz teşekkürlerimi bildirmek istiyorum." Dedi.

Daha sonra konuşan Vali Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmada Ahıskalı Türklerinin tek suçlarının Müslüman ve Türk olmak olduğunu belirterek, " Ahıskalı soydaşlarımıza, kardeşlerimize evimizi, gönlümüzü açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Haksızlığa, zulme ve baskılara boyun eğmeyen Ahıskalı kardeşlerimizi Şehri Can'da ağırlıyoruz. Bizimle aynı dili konuşan, aynı türküleri söyleyen, aynı kıbleye secde eden soydaşlarımızı şehrimizde ağırlamanın sevinci içerisindeyiz. Geçen sene bu işi başlatan DATÜB Başkanı Ziyatdin Beye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza böyle bir fırsatı bize verdiği için ve bu konuda çaba gösterip Ahıskalı kardeşlerimizi buraya gelmesini tenbih edip, böyle bir mutluluğu yaşattıkları için kendilerine özellikle ve özellikle teşekkür ediyorum. Erzincanlı vatandaşlarımız geçmişte olduğu gibi şimdi de güler yüzleriyle, yardımseverlikleriyle misafirlerimizi en iyi şekilde karşılamışlardır. Çünkü Erzincanlı kardeşlerimiz mağdur olmanın mazlum olmanın ne demek olduğunu biliyor.

Asırlardır göçe zorlanan, gurbette yaşayan Ahıskalı kardeşlerimizi Erzincanlı kardeşlerimiz, Üzümlü kardeşlerimiz, bağırlarına basmışlardır. Allah onlardan razı olsun.

Erzincan'ımıza ilk etapta 25 Aralık 2015 tarihinde Ukrayna'dan hava yolu ile 2 grup gelmiştir. 26 Aralık 2015 tarihinde ise Türkiye'nin çeşitli illerinden karayolu vasıtası ile 3 grup Erzincan'ımıza teşrif etmiştir. Bugüne kadar 423 Ahıskalı kardeşimiz Üzümlü ilçesindeki TOKİ konutlarına yerleştirilmiştir. Toplamda 580 aile olmak üzere yaklaşık olarak 3 bin Ahıskalı kardeşimiz ilimize yerleştirilecektir. 3 bin değil 300 binde olsa 3 milyonda olsa biz Ahıskalı kardeşlerimizi bağırlarımıza basacağız. Çünkü bu millet Türkiye Cumhuriyeti devleti bunu yapacak güç ve kudrete sahiptir. Zaten bunun örneklerini de hepimiz biliyoruz. Elhamdülillah Allah bu millete böyle bir ensar olma özelliği vermiştir. Biliyorsunuz Ahıskalı kardeşlerim sizin misafirliğiniz 3 gündü. 3 günün sonunda misafirlik biter. Siz artık ev sahibisiniz. Bundan sonra bizim görevimiz sizlerin evinize geldiğimizde sizler bizleri misafir edeceksiniz.

Türkiye'de iskân edilen Ahıska Türklerinden oluşan heyet ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlediği kabul programına katıldık. Ahıskalı kardeşlerimiz Erzincan da ki misafirperverliğimizden oldukça memnun olduklarını Sayın Cumhurbaşkanımıza belirttiler. Tabi bu da bizleri çok mutlu etti. Ben buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ahıskalı kardeşlerimizin ilimize gelişinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra inşallah daha güzel günler bizim olacaktır. Değerli kardeşlerim Ahıskalı kardeşlerimize bizim ilgi ve alakamız bitmeyecektir. Bu ilgi alaka ve kardeşlik görevimiz bundan sonrada inşallah devam edecektir. Bide şunu özellikle belirtmek istiyorum değerli kardeşlerim Dünya'nın her tarafında zulüm var. Ahıskalı kardeşlerimizi sürgün etmek sureti ile 2 defa yapılan zulmü Dünya'nın her tarafında yapılmaktadır. Bütün mazlumların ahını, hesabını görmekte olan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Onunla iftihar edebilirsiniz. Bütün Dünya da ki zulümlerin ve sıkıntıların hesabını inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti askeri ile polisi ile bütün zalimlerden bunun hesabını soracaktır. Bunu böyle bilmenizi istirham ediyorum. Evimiz gönlümüz sizlere açıktır. Allah sizlerden razı olsun."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ahıska Türklerinin yaşadığı sürgünler sinevizyon gösterisi olarak sunulurken, Vali Süleyman Kahraman ve Eşi Muhsine Kahraman buluşma programında bir araya gelen Ahıska ailelerinin masalarını tek tek gezerek istek ve sorunlarını dinleyip kendileriyle yakından ilgilendiler. Ahıska aileleri ise kendileri için düzenlenen bu buluşma yemeğini tertipleyen ve bugüne kadar Erzincan da kendileri için yapılan tüm yardımlarda emeği geçen başta Vali Kahraman olmak üzere tüm Erzincanlılara dua ederek teşekkürlerini ilettiler. Program bitişinde ise Ahıska aileleri Vali Kahraman ve Eşini alkışlar eşliğinde salondan uğurladılar.

Ahıska Ailelerden Vali Kahraman’a Alkış Tufanı

Ahıska Ailelerden Vali Kahraman’a Alkış Tufanı

Ahıska Ailelerden Vali Kahraman’a Alkış Tufanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim