• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Ahi Evran Üniversitesi’nde akademik yıl açılış töreni

Ahi Evran Üniversitesi’nde akademik yıl açılış töreni
Ahi Evran Üniversitesi'nin 2016-2017 akademik yılı dolayısıyla açılış töreni düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi'nin 2016-2017 akademik yılı dolayısıyla açılış töreni düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen törene Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Rektör Karakaya, Türk milletinin kahraman bir millet olduğunu ifade etti. Karakaya, "Üniversite olarak amacımız kahraman millete yeni kahramanlar kazandırmaktır. İnsan yetiştirme bitmeyen bir projedir. Asrın gereklerine yeni yöntemler araştırarak bunu genç nesillere aktarmayı hedefliyoruz. İdari kısım ve akademik personel için iyi bir yıl olmasını diliyorum" dedi.

2016-2017 yılı için 20 binin üzerinde öğrenci ile akademik yıl açılışı gerçekleştirdiklerini anlatan Karakaya, "Tıp Fakültesi'nin 62 yeni öğrenci Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Ana Sanat Dalı ise 40 yeni lisans öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetlerine başladı. Erasmus kapsamında 14 ülkeyle ikili ilişkilerimiz var. 2006 yılında kurulan 41 üniversite arasından gerçekleştirilen elemeyle 5 üniversite pilot yükseköğretim kurumlarından biri olduk. Tarım ve jeotermal alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi ile pilot üniversitelerinden biri olmayı başardık. Projelerimizin, Kırşehir'in kalkınması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Hayvancılık, tarım, jeotermal ve güneş enerjisi ile rüzgâr enerjisi alanlarında olan bu projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Vali Şentürk ise gelişme arzu ediliyorsa üniversiteye önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bir ülke her şeyini kaybedebilir, ama yetişmiş insan, ilim adamı, bilim insanları varsa o ülkenin istikbali açıktır. Ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda gelişmeyi arzu ediyorsak üniversitelere önem vermeliyiz. Onlara özgür düşünce ortamı sağlamak gerekiyor. Milli kalkınma istiyorsak üniversitelerde bilgi ve teknoloji üretmek gerekiyor. İlim adamı, bilim insanı yetiştirecekseniz mutlaka ahlaki değerleri yüksek insan yetiştirmelisiniz" dedi.

2016-2017 Akademik Yılı açılış töreni kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi'nde bir de kokteyl verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim