• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

AGÜ çocuk girişimciler yetiştirecek

AGÜ çocuk girişimciler yetiştirecek
Çocuk üniversitesi çalışmaları kapsamında, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında, "Çocuk Girişimciliği...

Çocuk üniversitesi çalışmaları kapsamında, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında, "Çocuk Girişimciliği Projesi İşbirliği Protokolü" imzalandı. AGÜ Sümer Kampüsü Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen protokole göre, Kayseri bölgesindeki çocukların bilimsel araştırmalara, girişimcilik ve yenilikçiliğe yönlendirilmesi sağlanacak.

Her iki kurum arasında yapılan protokolle ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, çocuk üniversitesi çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Çocuk üniversitesi ve çocuk girişimciliği projesi ile Kayseri bölgesindeki eğitimin kalitesini arttırmayı amaçladıklarını belirten Sabuncuoğlu, bölgedeki çocukların özellikle bilimsel araştırmalara, girişimcilik ve yenilikçiliğe yönlendirilmesini sağlayacaklarını söyledi. Topluma fayda sağlayan bireylere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sabuncuoğlu, Türkiye nüfusunun yüzde 33'ünü çocukların oluşturduğuna dikkati çekti. Sabuncuoğlu, "Çocuklara çok daha erken özen göstermeliyiz. Üniversiteye geldiklerinde çok geç kalmış oluyoruz. Üniversite öncesine bakmak lazım. Çocuk üniversitesi ile araştırmacı ve kendi kendine problem çözen bireyler yetiştireceğiz. Böylelikle, çocuklara üniversite hayatını önceden göstererek, doğru üniversite ve doğru meslek seçimini yapmalarını sağlayıp, topluma faydalı bireyler haline getirmek istiyoruz." diye konuştu.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı da çocuk üniversitesi, çocuk girişimciliği projesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bu örnek projeyi gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Taşçı, "Bu proje ile bu genetik kodların varlığından yararlanarak girişimci, olaylara farklı bakan, özgüven sahibi, eleştiren ve sorgulayan çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu eksikliklerden hareketle çocuk girişimciliği projesini desteklemeyi kararlaştırdık." dedi.

AGÜ Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Fikri Ulusoy ise şimdilik 10-14 yaş arası, 20 öğrenci ile mayıs ayından itibaren 4 hafta sürecek bir eğitim planladıklarını, daha sonra katılımcı sayısını kademeli bir şekilde arttırabileceklerini kaydetti. Ulusoy, eğitime katılacak çocukları ise kentteki yaklaşık 100 bin çocuk içinden çeşitli kriterlere göre seçeceklerini, seçmeleri kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.

Daha sonra Sabuncuoğlu, Taşçı ve Ulusoy, gazetecilerin sorularını cevapladı. Ardından işbirliği protokolü, Sabuncuoğlu ve Taşçı arasında imzalandı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim