• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ağrı’da “Vatikan Ve Kiliselerde Dini Hayat” Konferansı

Ağrı’da “Vatikan Ve Kiliselerde Dini Hayat” Konferansı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, Vatikan ve onlarca kilisede yaptığı bilimsel araştırmasını "Vatikan ve...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, Vatikan ve onlarca kilisede yaptığı bilimsel araştırmasını "Vatikan ve Kiliselerde Dini Hayat" başlığıyla öğrencilere anlattı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren İhya Kulübü'nün düzenlemiş olduğu "Vatikan ve Kiliselerde Dini Hayat" konferansı, kulübün tanıtım filmi ile başladı. Akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, konuşmacı Prof. Dr. Kemal Polat, etkili bir sunum gerçekleştirdi. Konferansın, Mevlit Kandili ile aynı güne denk gelmesi münasebetiyle konunun daha da önem kazandığını ifade eden Prof. Dr. Polat, diğer dinleri ne kadar iyi bilirsek, kendi dinimizin kıymetini de o kadar iyi anlarız" dedi.

Bilimsel çalışması için Vatikan'da bulunan ve yerinde araştırma yapan Prof. Dr. Polat, Vatikan ve kiliseler hakkında detaylı bilgi vererek, "Vatikan, Roma'da bulunan ve dünyanın en küçük ama en etkili ülkesidir. Sadece dini açıdan değil, sahip olduğu maddi güç de yadsınmayacak bir öneme sahiptir. Vatikan, Hıristiyanlar için en üst hacı olma makamı olmasının yanı sıra dünyanın dört bir tarafından ziyaretçileri ağırlayan turistik bir yer olma özelliğine de sahiptir" diye konuştu.

Kiliselerin mimari yapısı ve ayinlerin içeriği hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Polat, Hıristiyanlığı her fırsatta İslamiyet ile karşılaştırarak, "Ailesi, dostu olmayan insanlar kiliselere gidip temsili heykellerle dertleşiyor. Oysa biz dinimizin emrettiği şekilde kurduğumuz yuvalarımızla sahip olduğumuz dostlarımızla ve sadece Allah'a yaptığımız ibadetlerimizle manevi huzura eriyoruz" diye konuştu.

Konferans Prof. Dr. Kemal Polat'a plaket takdimi ile sona erdi.

Ağrı’da “Vatikan Ve Kiliselerde Dini Hayat” Konferansı

Ağrı’da “Vatikan Ve Kiliselerde Dini Hayat” Konferansı

Ağrı’da “Vatikan Ve Kiliselerde Dini Hayat” Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim