• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Ağrı’da ‘O’nu En Güzel Kim Anlatır’ Yarışması

Ağrı’da ‘O’nu En Güzel Kim Anlatır’ Yarışması
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Peygamber Efendimizi (SAV) en güzel şekilde anlatabilmek için liseler arası "O'nu En Güzel Kim Anlatır"...

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Peygamber Efendimizi (SAV) en güzel şekilde anlatabilmek için liseler arası "O'nu En Güzel Kim Anlatır" yarışmasının il finali yapıldı.

Kültür ve Kongre Merkezi salonunda yapılan yarışmaya Vali Musa Işın, Vali Yardımcı Sedat İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, "O'nu (Peygamber Efendimizi SAV) En Güzel Kim Anlatır Projesi, Ağrı genelinde milli eğitim müdürlüğüne bağlı resmi ve özel liselerde öğrenim gören 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını, örnek ahlakını ve günümüz insanına hitap eden mesajları içeren ve Peygamber Efendimizin hayatından ibret alınacak tabloları, O'na duyulan özlem ve sevgiyi de katarak herhangi bir olay ya da belli konuda birkaç olay alınarak yapılacak özgün bir çalışma doğrultusunda 7-10 dakikalık etkileyici bir sunumla sahnede yarışma formatı içerisinde anlatmalarıdır. Bu yarışmamız tüm ilçelerde öncelikle bünyelerinde bulunan liselerde elemeler gerçekleştirerek birincileri seçilip yarışma programı çerçevesinde ilçe finaline katılmışlardır. Yarışma ilçe halkına açık ve geniş katılım sağlanabilecek salonlarda yapılarak ilçe birincileri seçilmiştir. İlçelerinde birincilik kazanan tüm öğrencilerimiz aynı zamanda ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ödüllendirilmiştir. Büyük finalde tüm ilçe birincilerinin katılımı ile O'nu (Peygamber Efendimizi SAV) En Güzel Kim Anlatır yarışmasının son aşamasına gelinmiştir. Amacımız; Peygamber Efendimizin örnek yaşantısı ve ahlakıyla öğrencilerimizin manevi duygu ve düşüncelerinin gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerimizin Türkçeyi etkili ve kullanma kabiliyetlerini geliştirmektir. Ayrıca öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi kazandırarak onların özgüvenlerinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Biliyoruz ki Peygamber Efendimiz şefkat ve merhametin vazgeçilmez bir timsaliydi. Bu tür etkinliklerle O'nu anmak ve O'nun sonsuz güzelliklerini hatırlatmak ise en büyük gayemizdir" dedi.

Dursun'un konuşmasının ardından il merkezi ve ilçelerdeki lise öğrencilerince Peygamber Efendimizin hayatından ve örnek ahlakını içeren metinlerin sahnede ezbere seslendirildiği programda, izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı. Yarışma sonunda Patnos Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Dilmaç birinci, Eleşkirt Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Ümmügülsüm Kahraman ikinci ve Ağrı Anadolu Lisesi öğrencisi Menekşe Samancı üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere cumhuriyet altını verildi.

Ağrı’da ‘O’nu En Güzel Kim Anlatır’ Yarışması

Ağrı’da ‘O’nu En Güzel Kim Anlatır’ Yarışması

Ağrı’da ‘O’nu En Güzel Kim Anlatır’ Yarışması

Ağrı’da ‘O’nu En Güzel Kim Anlatır’ Yarışması

Ağrı’da ‘O’nu En Güzel Kim Anlatır’ Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim