• BIST 9524.59
  • Altın 2489.016
  • Dolar 32.4901
  • Euro 34.759
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Ağrı’da Hayvancılık Potansiyelini Arttıracak Proje

Ağrı’da Hayvancılık Potansiyelini Arttıracak Proje
Ağrı İl Özel İdaresi; ulaşım, altyapı ve inşaat sektörlerindeki projelerinin yanı sıra hayvancılığın gelişimi ve kırsal alandaki vatandaşların...

Ağrı İl Özel İdaresi; ulaşım, altyapı ve inşaat sektörlerindeki projelerinin yanı sıra hayvancılığın gelişimi ve kırsal alandaki vatandaşların ekonomik olarak kalkınmaları amacıyla köylerde hayvan içme suyu (HİS) göletleri oluşturuyor.

Finansmanı Doğu Anadolu Projesi (DAP); idaresi, projesi, ihalesi ve kabul işlemleri ise tamamen İl Özel İdaresi'nin personel ve imkânlarıyla tamamlanan 5 adet hayvan içme suyu göletinden 4 tanesinin yapımını tamamladı. Aşağı Ağadeve, Yukarı Ağadeve, Karasu, Taşkalem köylerinde yapımı sona eren HİS göletlerinin yakın zamanda Cumaçay köyünde de yapımı tamamlanacağı bilgisi verildi.

İl Özel İdaresi'nin çalışmalarını yürütüp sonlandırdığı HİS göletlerinin hayvancılığın gelişmesine büyük katkısı olacağı bekleniyor. HİS göletlerinin İl Özel İdaresi'nin bütçe ve araçlarıyla yapıldığını belirten Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sedat İnci, "Bölgemiz hayvancılık bakımından ciddi bir potansiyel taşıyor ve bu potansiyelin harekete geçirilmesi lazım. Bu kapsamda hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımızın hayvan otlattığı bölgelerde hayvancılığın gelişimi ve hayvan içme suyu ihtiyacının temini amacıyla yapılan gölet projelerini hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gidermek üzere belirlenen yerlerde projelerimizi tamamladık ve tamamlamaya devam edeceğiz. Yağışlı mevsimlerde yoğun olarak yağan yağış sularının havza bazında toplanması temini amacıyla uygun yer seçimi yapılmak suretiyle her biri 20-25 bin metreküp hacimli göletler yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Projelerin artarak devam edeceğini söyleyen İnci, "Su kaynaklarına uzaklığı nedeniyle meradaki hayvanların gereksiz yürümeleri et ve süt verim kaybını çok yükseltiyor. Bunun için meralarda özellikle su kaynağı olmayan yerlerde, hayvanların su ihtiyacını karşılamak önemli bir iş. Ağrı'da geçim kaynağı büyük ölçüde hayvancılık. İl ekonomisinin temeli hayvancılık ve hayvan ürünlerinin satışına dayanıyor. Şehrimiz coğrafi yapısı itibariyle geniş yayla ve meralar bakımından zengin. İnşallah hayvancılık büyük oranda artış gösterecek ve çiftçimizin de yüzü gülecek" dedi.

HİS göletlerinin hayvancılığın gelişmesine olumlu katkıları olduğunu ifade eden Yukarı Ağadeve köyü sakini Eren Yılmaz, "Köyümüzde yapılan göletler bizi çok rahatlattı. Hayvanlarımız gelişiyor. Eskiden su kaynaklarına ulaşmak zahmetli bir işti. Bundan dolayı çoğu kişi hayvancılık yapmayı bırakmıştı. Göletin yapılmasıyla birlikte köylümüz tekrar hayvancılık ile uğraşmaya başladı. İl Özel İdaresi ekiplerine ve devletimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim