• BIST 9539.34
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4913
  • Euro 34.75
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Ağrı’da hayvan pazarında hareketlilik arttı

Ağrı’da hayvan pazarında hareketlilik arttı
Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Ağrı'daki hayvan pazarı, çevre iller ve köylerden gelen vatandaşlarla birlikte son zamanların...

Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Ağrı'daki hayvan pazarı, çevre iller ve köylerden gelen vatandaşlarla birlikte son zamanların en yoğun günlerini yaşıyor.

Kurban Bayramı'na bir hafta kala ilçelerden, Iğdır'dan ve yaylalardan gelen binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde hayvan pazarına gidiyor. Oldukça kalabalık olan pazarda büyükbaş hayvanların fiyatı 3 bin ile 10 bin, küçükbaş hayvanların ise 500 ile 900 lira arası değişirken koyunların çifti bin 300 liradan alıcı buluyor. Bayrama bir hafta kala kurbanlık bulmak için uğraşan alıcılar ile kurbanlıklarını elinden çıkarmak isteyen satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Hayvan pazarında günlerdir kurban almak için bekleyen Emin Musul adlı vatandaş, Ağrı hayvan pazarının Türkiye'nin en büyük hayvan pazarlarından biri olduğunu belirtti. Saman ve otların oldukça pahalı olduğunu dile getiren Musul, besicilerin zor günlerden geçtiğine dikkat çekti. Musul, "Saman ve ot kıtlığı vardır, millet mağdurdur. Otun kilosu olmuş 60-70 kuruş, yemin torbası olmuş 80 lira, millet idare edemiyor. Durumlar vahim, millet perişandır. Büyükbaş hayvanların fiyatı hayvanlara göre değişiyor. Büyükleri 7 bin liradan başlıyor 10 bin liraya kadar devam ediyor. İneklerin fiyatı 3 ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor. Küçükbaş hayvanlarda çifti bin 200 ile bin 300 lira arasında değişiyor. Hayvana göre değişiyor fiyatlar" dedi.

Iğdır'dan Ağrı'ya kurbanlık almak için hayvan pazarına gelen Memduh Kiğa adlı vatandaş ise, 50 tane kurbanlık almak için günlerdir beklediğini ifade etti.

Başka bir çiftçi Abdullah Şahvelet, kurbanlık fiyatlarının pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlara tepki göstererek fiyatların oldukça uygun olduğunu dile getirdi. Şahvelet, "Hayvan piyasası normaldir. Bazen vatandaşlar diyor, pahalıdır. Pahalı değildir, yemin kilosu olmuş bir lira, Saman da pahalıdır. Geçen seneye göre bu yıl kurbanlık fiyatları daha düşüktür. Geçen yıl hayvanları daha iyi satıyorduk. Pazar kalabalık, vatandaşlar çok ama alıcı yok. Hayvan satan vatandaşlar ucuz diyor, alıcılar ise hayvan alırken pahalı diyor" ifadelerini kullandı.

Ağrı’da hayvan pazarında hareketlilik arttı

Ağrı’da hayvan pazarında hareketlilik arttı

Ağrı’da hayvan pazarında hareketlilik arttı

Ağrı’da hayvan pazarında hareketlilik arttı

Ağrı’da hayvan pazarında hareketlilik arttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim