• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Ağrı’da denetimli serbestlikten yararlananlara girişimcilik eğitimi

Ağrı’da denetimli serbestlikten yararlananlara girişimcilik eğitimi
KOSGEB Ağrı Müdürü Hüsamettin Arvas, 4 gün süren uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamladıklarını ve eğitimin sonunda 27 kursiyerin sertifika almaya...

KOSGEB Ağrı Müdürü Hüsamettin Arvas, 4 gün süren uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamladıklarını ve eğitimin sonunda 27 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını açıkladı.

Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde 26-29 Eylül tarihleri gerçekleştirilen ve 4 gün süren uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamladı. Kursiyerler sertifika almanın heyecanını yaşadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KOSGEB Ağrı Müdürü Hüsamettin Arvas, Ağrı ilinde ilk defa denetimli serbestlikten yararlanan vatandaşlara yönelik eğitim verdiklerini ve ilerleyen zamanlarda talep olması halinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak söz konusu eğitimlerin devam edeceğini belirtti. Söz konusu eğitime katılan vatandaşlara girişimcilik mevzuatı kapsamında iş yerlerini açtıkları takdirde 50 bin Türk Lirasına kadar hibe, 100 bin Türk Lirasına kadar faizsiz geri ödemeli destek verileceğini müjdeledi.

Arvas, "İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2 bin lira destek sağlanır. Kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınan, alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18 bin lira destek sağlanır. İşletme giderleri desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5 bin lira ve toplamda geri ödemesiz olarak 30 bin lira destek sağlanır" dedi.

Yapılacak çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendiren Arvas, "Kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanım desteği ile işletme giderleri desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile yüzde 50'ye kadar arttırılabilir. Bu durumda kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanım desteğinin üst limiti 27 bin lira işletme giderleri desteği üst limiti 45 bin lira ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise 48 bin lirayı geçemez. Sabit yatırım desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100 bin destek sağlanır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim