• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ağrı’da bölgesel bilardo turnuvası düzenlendi

Ağrı’da bölgesel bilardo turnuvası düzenlendi
Ağrı'da " kardeşlik turnuvası" olarak düzenlenen ve Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerinden çok sayıda bilardo sporcusunun katıldığı turnuva sona erdi.

Ağrı'da " kardeşlik turnuvası" olarak düzenlenen ve Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerinden çok sayıda bilardo sporcusunun katıldığı turnuva sona erdi. Turnuvayı daha önce bilardoda Türkiye 17.lik derecesi olan Sabır Çelik kazandı.

Ağrı'da Kağızman Caddesinde bulunan bir bilardo salonunda düzenlenen turnuvaya Erzurum, Van, Bitlis, Muş, Bayburt, Tokat ve Ağrı olmak üzere toplamda 96 bilardo sporcusu katıldı. Cuma günü başlayan turnuvada 1.inci ve 2.nci turu geçen sporcular daha sonra çeyrek final ve yarı finalde karşılaştılar. Finale çıkan Ağrı" lı bilardocu Sabır Çelik rakibi Tokat'lı Emre Dursun'u yenerek 3 gün süren müsabakanın ardından kupa'nın ve ödülün sahibi oldu.

Turnuvayı organize eden Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Alpaslan yarışmaya Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerinden kendi illerinde en iyilerden olan sporcuların katıldığını söyledi. Çevre illerden gelen sporcuların katkısıyla gerçekleştirdikleri turnuvaya katılımın oldukça iyi olduğunu ifade eden Alpaslan, "turnuvamıza Siirt, Erzurum, Van, Ağrı ve birçok şehir olmak üzere toplamda 96 kişi ile devam ediyoruz. 1 ve 2.i tur oynadıktan sonra final oynanacak. Dereceye giren ilk 4 sporcuya kupa vereceğiz. Ayrıca para ödülümüz de olacak. Bu turnuvayı kardeşlik adı altında geleneksel olarak her yıl düzenliyoruz. Turnuvaya katılıp dereceleri olan Sabır Çelik arkadaşımız var. Türkiye "de bilardo'da ilk 32'ye kalan arkadaşımız var. İlk 96'ya giren arkadaşlarımızda var. Turnuvaya katılan sporcular kendi illerinde üst seviyedeki sporculardır" dedi.

Yarışmaya katılan aynı zamanda Ağrı bilardo İl temsilcisi ve yarışmayı kazanan Sabır Çelik ise, her yıl bu aylarda bölgede bulunan yaklaşık 10 ile 12 ilden gelen bilardo sporcularını ağırladıklarını ifade etti. Turnuvaların Ağrı'ya özgü olmadığını dile getiren Çelik, her ay bu turnuvayı farklı illerde yaptıklarını, kendi sporcularını imkanları el verdikçe bu turnuvalara götürdüklerini belirtti.

Yarışmayı kazanan Çelik, "Aynı zamanda ben bir yarışmacıyım. Şöyle söyleyebilirim, kendi bölgemin iyi oyuncularından biriyim, tabii ki iyi ağabeylerim, ustalarım da var. Şu an Türkiye şampiyonasında daha sonra Türkiye dinamik klasmanında resmi olarak 36.ncı sıradayım. Genel olarak yaptığım en iyi derece geçen yılın 3.ncü etabında Türkiye 17.ncisi oldum. Bu anlamda il temsilcisi salon sahibi olarak Gençlik Spor'dan da aldığım destekle gençlerimize ne kadar faydalı olursak bu ölçüde mutlu olurum, yarışma ayın 24'ü itibariyle Cuma günü başladı. Cuma, Cumartesi ve Pazar ve geceleyin muhtemelen final maçı oynanır ve turnuvamız sona erer" dedi.

Turnuva bittikten sonra yarışmada 1.inci olan Sabır Çelik" e kupa ve para ödülü verildi.

Ağrı’da bölgesel bilardo turnuvası düzenlendi

Ağrı’da bölgesel bilardo turnuvası düzenlendi

Ağrı’da bölgesel bilardo turnuvası düzenlendi

Ağrı’da bölgesel bilardo turnuvası düzenlendi

Ağrı’da bölgesel bilardo turnuvası düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim