• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ağlı Yibo Cezaevine Dönüştürülecek

Ağlı Yibo Cezaevine Dönüştürülecek
1998 yılında İl Genel Meclisi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen ve uzun bir süre Ağlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak hizmet...

1998 yılında İl Genel Meclisi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen ve uzun bir süre Ağlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak hizmet veren ve şu anda atıl durumda olan 51 bin 963 metrekarelik alana Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü talip oldu.

Okul binası, lojmanı, spor salonu olarak 1998 yılında inşa edilen ve 2011 yılına kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren ancak kısa bir süre öce boşaltılarak atıl vaziyette bulunan Ağlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na Açık Ceza İnfaz Kurumu yapmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü talip oldu. Mevcut yerin Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne tahsisi konusunda İl Genel Meclisi'ne gönderilen teklif doğrultusunda Hukuk İşler Komisyonu tarafından çalışma yapıldı. İl Genel Meclisi Hukuk İşleri Komisyonu adında açıklamalarda bulunan Hamdi Boz, Türkiye genelinde artan hükümlü sayısında paralel olarak Adalet Bakanlığı'ndan böyle bir teklif geldiğini, konunun ise komisyona sevk edildiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından istenilen okul alanının 1998 yılında yapıldığını ve 2011 yılına kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ettiğini dile getiren Hamdi Boz: "Ağlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak 2011 yılına kadar hizmet veren bina şu anda kullanılmıyor ve atıl vaziyette bulunuyor. Türkiye genelinde artan tutuklu sayısına paralel olarak mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan 51 bin 963 metrekare alanın bizden tahsisi isteniyor. Tahsis talebi uyarınca şu anda Milli eğitim Bakanlığı'na tahsisli konumda bulunan okul için bakanlıktan görüş istenmiş ve hala bir geri dönüş olmamış. Söz konusu alan hala Milli eğitim Bakanlığı'na tahsisli olduğu için ayrı bir tahsis söz konusu olmuyor. Ancak bakanlıktan ilgili cevap gelirse tahsis İl Genel Meclisi tarafından gerçekleştirilebilir" dedi.

İl Genel Meclisi Ağlı Üyesi Öncay Ersoy ise ilgili cevabın bakanlıktan gelmek üzere olduğunu, cevap geldiği zaman konunun tekrar komisyona gitmeden Şubat ayı toplantıları içerisinde tekrardan görüşülerek tahsisinin acilen yapılması gerektiğini talep etti. İl Genel Meclisi tahsis teklifinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek cevap doğrultusunda yeniden meclis gündemine gelmesi durumunda değerlendirilmesi yönünde karar aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim