• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ağız Kokusunun Nedenleri Ve Tedavisi

Ağız Kokusunun Nedenleri Ve Tedavisi
Ağız kokusu günümüzde her türlü toplum içerisinde oldukça sık rastlanan bir sorundur ve aynı zamanda kişinin kendine olan güveninin zedeleyen büyük bir problemdir.

Ağız kokusunun sebep olduğu problemler öncelikle kişinin bedensel durumunu daha sonra ise psikolojik durumunu olumsuz olarak etkilemektedir. Ağız kokusuyla ilgili ayrıntılı bilgi hakkında sizlere https://haber.com kaynağından bilgiler aldık.

Ağız Kokusunun Nedenleri Nelerdir?

Ağız içerisinde oluşan çirkin kokuya 'Halitosis' adı verilmektedir. Esasında ağız kokusu bir hastalıktan çok hastalıkların işaretçisi olarak nitelendirmelidir. Ağız kokusu 'Patolojik' ve 'Fizyolojik' olarak iki şekilde sınıflandırılabilir.

Diş ve diş eti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerinden birisidir. Ayrıca bu nedenlere ağız içerisinde eskimiş köprü ve diş protezleri ve tükettiğiniz yüksek şeker oranlı besinler de dahildir. Ağız kokusunun nedenleri arasında sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve metabolizma bozuklukları yer almaktadır.

Ağız Kokusunun Tedavi Yöntemleri

Ağız kokusu tedavisi ile ilgili https://haber.com adresinde sağlık haberleri bölümünde oldukça yararlı bilgiler bulunmaktadır. Ağız kokusunun tedavi yöntemleri arasında en üst sırada ağız bakımı yer almaktadır. Bununla alakalı olarak diş ve diş etlerine oldukça özen gösterilmelidir. Diş eti iltihaplanmaları kokuya davetiye çıkaracaktır.

Ağzınız içerisinde bulunan protez ve köprülerin de sık sık kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer protez veya köprünüz eskimiş bir vaziyetteyse bunları temizletmelisiniz.

Ağız kokusuyla baş etmek için kullanılabilecek yöntemlerin içerisinde bitkisel çözümler de yer almaktadır. Eğer ağız kokusundan şikayetçiyseniz uygun yiyecek ve içeceklerin içerisinde bir miktar tarçın kullanmanız yararınıza olacaktır.

Yaşın ilerlemesi ile doğru orantılı şekilde vücutta su kaybı artmaya başlar. Günlük olarak tükettiğiniz su miktarını arttırmak ağız kokunuzu gidermek için çözüm olacaktır.

Beyaz un ve beyaz şeker tüketimi ağızdaki bakteri üretimini arttıracaktır. Bu nedenle tükettiğiniz un ve şeker miktarını minimumda tutmak ağız kokusundan kurtulmanın önemli yollarından birisidir.

https://haber.com/ 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim